BBC, articol despre trolii moldoveni
Social 15 februarie 2019, 19:22 | 2535

Cazul trolilor din Republica Moldova, blocați de Facebook, este reflectat și de presa internațională. Pe portalul de ştiri al radiodifuzorului public britanic, BBC, care este și una dintre cele mai mari companii media din lume, a apărut un articol cu titlul „Alegerile din Moldova determină Facebook-ul să elimine conturi”. Autorul materialului se referă şi la alte probleme cu care se confruntă Republica Moldova înaintea scrutinului parlamentar din 24 februarie.

La începutul articolului de pe portalul bbc.com se relatează despre anunțul făcut de Facebook privind eliminarea mai multor conturi false ale unor cetăţeni moldoveni, unii dintre ei fiind chiar angajați ai Guvernului de la Chişinău.

Una dintre cele mai sărace țări din Europa este divizată politic între partidele pro-occidentale și pro-ruse. Facebook a constatat că pe aceste conturi erau postate informații despre subiecte politice care divizau societatea şi fotografii manipulatorii. Din acest motiv, le-a verificat. Astfel, 168 de conturi, 28 de pagini și opt utilizatori de Instagram au fost eliminaţi. Spre deosebire de acuzațiile de intervenție străină în electorala din Statele Unite ale Americii, în acest caz, activitatea s-a desfăşurat în interiorul Republicii Moldova.

... se menționează în publicație. Autorul articolului scrie şi despre avertismentele partenerilor străini ai Republicii Moldova privind necesitatea desfăşurării unor alegeri libere şi corecte, dar și despre mesajul ambasadorului american la Chişinău, care i-a îndemnat pe moldoveni "să aleagă un viitor luminos, prosper și un parcurs democratic". Amintim că după anunțul făcut de Facebook, Guvernul de la Chişinău a emis un comunicat, în care se spunea că specialiștii de aici vor solicita informații suplimentare privind identitatea persoanelor vizate din cadrul executivului. ”Din bugetul de stat sunt plătiți peste 200 de mii de angajați, iar Guvernul Republicii Moldova nu verifică activitatea pe conturile private de pe rețelele sociale ale angajaților săi”, se mai preciza în acel comunicat.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie