Bilanțul zilei electorale
Politic 14 februarie 2019, 19:39 | 1972

Unii concurenți electorali pe lista națională și-au continuat activitățile de campanie. Urmăriți în continuare un bilanț al zilei din punct de vedere electoral.

În această dimineață, la ora 08:00, reprezentanții Blocului electoral ACUM Platforma DA și PAS au pichetat sediul Comisiei Electorale Centrale în legătură cu interdicția cetățenilor Republicii Moldova aflați în străinătate de a vota cu pașaportul expirat, scandând lozinca „Vot interzis, alegeri fraudate!”.

Pe durata manifestației, nimeni dintre membrii Comisiei Electorale Centrale nu a ieșit pentru a da o replică.

Am sunat-o ulterior pe președinta CEC, însă Alina Russu nu a răspuns la apel. În schimb, reprezentantul Direcției comunicare, relații publice și mass-media Corneliu Pasat ne-a declarat că instituția va emite astăzi un comunicat de presă, lucru ce nu s-a întâmplat până la această oră. Recent, Curtea Constituțională a respins ca nefondată sesizarea Avocatului poporului, Mihai Cotorobai, potrivit căruia interdicția pentru cetățeni de a vota peste hotare în baza buletinului sau a pașaportului expirat este contrară Constituției. Decizia, care nu poate fi supusă niciunei căi de atac, a atras critici și din partea societății civile. Concurentul electoral Partidul Democrat a organizat un eveniment în care a vorbit despre desfășurarea campaniei.

Iar concurentul electoral Partidul Socialiștilor a organizat un eveniment cu tema „Genocidul social”.

Alegerile parlamentare vor avea loc peste zece zile.

Opinia ta contează. Comentează!