Satul Hrușova, un ghem de probleme
Social 14 februarie 2019, 20:01 | 9227

O femeie din Hrușova, Criuleni, trăiește o viață de coșmar în satul de baștină. A ajuns să fie oropsită de către cei cu puterea, pe care îi acuză că au lăsat-o în voia sorții. După ce Tatiana Deliu s-a plâns într-un reportaj la postul nostru de televiziune, au urmat amenințări din partea familiei Cotovici, care s-ar fi pricopsit pe seama femeii. Cazul Tatianei Deliu nu este singurul, afirmă sătenii, și acest lucru ne-a făcut să mergem repetat la Hrușova.

Tatiana Deliu a rămas fără casa părintească, după ce ar fi fost constrânsă de împrejurări s-o vândă mai pe nimic lui Ion Cotovici, soțul primarului Parascovia Cotovici. Aceștia din urmă și-au ridicat pe terenul eliberat din centrul satului un magazin. Femeia s-a pomenit în sărăcie și a chemat echipa nostră de filmare, în speranța că familia Cotovici va manifesta compasiune. Efectul a fost altul.

Vecina Tatianei Deliu, Ioana Bâtca, ne-a spus că Ion Cotovici este foarte supărat că oamenii cheamă televiziunea în satul lui.

După reportajul difuzat, mai mulți oameni din satul Hrușova ne-au vorbit despre probleme similare, pe care le au din cauza primarului Parascovia Cotovici. O familie, care poartă același nume, Cotovici, afirmă că acum cinci ani, soțul primarului, Ion Cotovici, i-a luat casa părintească într-un mod fraudulos.

A urmat deconectarea curentului electric...

Am mers acasă la primarul satului, dar nu a ieșit nimeni să ne vorbească.

Peste ceva timp, ne-a răspuns la apel Ion Cotovici, care a respins acuzațiile sătenilor.

În privința procesului de judecată, de care a pomenit Aliona Cotovici, bărbatul spune că instanța va decide cine are dreptate și cine - nu.

Primarul satului, Parascovia Cotovici, nu răspunde la apel, pentru a clarifica situația, dar localnicii afirmă că mai au multe de povestit. Continuăm subiectul sâmbătă, la „Jurnalul săptămânii”, începând cu ora 19.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie