Terguță cere corectitudine de la Filip
Politic 13 februarie 2019, 17:59 | 2276

Guvernul trebuie să demonstreze că nu este al Partidului Democrat, ci al Republici Moldova și că nu face campanie electorală pentru Vladimir Plahotniuc. Este convingerea candidatului Blocului ACUM Platforma DA şi PAS în circumscripția nr 17 Nisporeni, Ion Terguță. Acesta a mers la Guvern, unde a lăsat o cerere pe numele lui Pavel Filip.

Candidatul Blocului ACUM Platforma DA şi PAS Ion Terguță a lăsat la Guvern un demers, prin care solicită premierului Pavel Filip să aloce un milion 700 de mii de lei pentru modernizarea satului Călimănești, raionul Nisporeni, unde oamenii au nevoie de iluminare stradală, de reparații la grădiniță și la școală.

Ion Terguță a precizat că solicitarea sa vine după ce reprezentantul PD de la Nisporeni, Vasile Bâtcă, le-a promis localnicilor din satul Cioreşti, raionul Nisporeni, o dezvoltare a infrastructurii pe banii statului - aproximativ două milioane de lei.

Ion Terguță a solicitat ca demersul său să fie examinat în regim de urgență, la proxima ședință a Guvernului.

Reprezentantul Direcției comunicare și protocol a Guvernului Marina Nani ne-a spus că cererea lui Ion Terguță a fost recepționată și va fi examinată în două săptămâni. Marina Nani nu știe care este agenda pentru următoarele ședințe de Guvern. Purtătorul de cuvânt al Partidului Democrat, Vitalie Gamurari, ne-a spus la rândul său că promisiunile făcute de către reprezentantul PD de la Nisporeni, Vasile Bâtcă, reprezintă o continuitate a reformelor, iar acțiunile candidatului Blocului ACUM Platforma DA şi PAS Ion Terguță trebuie privite ca ”declarații electorale”.

Opinia ta contează. Comentează!