/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și alerta ISW. Ucraina a retras tancurile Abrams de pe linia frontului

/VIDEO/ Candidații Partidului Liberal au cerut repetat CEC-ului excluderea din cursă a socialiștilor. Motivul

missing
12 februarie 2019, ora 19:23

Candidații Partidului Liberal au cerut repetat Comisiei Electorale Centrale excluderea din cursă a socialiștilor. Liderul PL spune că aceștia ar fi utilizat resursele administrative prin implicarea președintelui Igor Dodon. Asta se întâmplă la doar câteva zile de când CEC a avertizat PSRM și instituția prezidențială privind încălcarea codului electoral, tot la sesizarea PL. Președinția a refuzat astăzi  să comenteze declarațiile menționând anterior că șeful statului nu se implică în lupta electorală.

Chiar și după ce este avertizat, Dodon și respectiv PSRM-ul ei continuă, de o manieră și mai flagrantă încălcarea codului electoral, și mai obraznică și cu mai mult tupeu și respectiv sfidare a legii”, Dorin Chirtoacă, candidat pe lista PL.

Chirtoacă a amintit despre mai multe întâlniri ale președintelui cu oamenii din teritoriu pe care el le consideră ca fiind electorale.

La Taraclia Igor Dodon pupă colacul. Nu a avut când  pupe colacii doi ani de zile de când a fost ales președinte, acum în timpul campaniei electorale la Nord, la Sud, peste tot, prin toate raioanele, umblă, pâine, sare, flori, muzică și: pupă colacii. Unde se întâmplă treaba asta, în fața secției de votare, uitați-vă scrie „izberatelinii uchastok nomer odin” din Taraclia”, Dorin Chirtoacă, candidat pe lista PL.

Am pus încă o contestație, o vom pune astăzi, încă o contestație la CEC unde vom cere excluderea PSRM –ului din campania electorală pe motivele enunțate mai sus”, Ion Ciobanu, candidat pe lista PL.

În același timp, reprezentanții președinției au declarat că șeful statului nu se implică în această luptă electorală pentru a nu fi ținta polemicilor diferitor actori politici din țară. Am încercat să obținem și un comentariu din partea PSRM, insa niciun candidat pe care l-am sunat nu a răspuns la telefon. Nu este pentru prima dată când PL a cerut excluderea PSRM din cursa electorală. Anterior, la sesizarea liberalilor, CEC-ul a aplicat un avertisment atât Partidului Socialiștilor, cât și lui Igor Dodon pentru faptul că ar utiliza resurse administrative ale Președinției. Ulterior, PSRM au protestat în fața Comisiei Electorale Centrale.

 

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram