Candidatură respinsă de preşedinte
Externe 7 februarie 2019, 17:47 | 1330

Președintele României a respins a treia oară candidatura Liei Olguţa Vasilescu pentru funcţia de ministru. Klaus Iohannis a declarat că ea nu are experiența necesară pentru a se afla în fruntea Ministerului Dezvoltării Regionale, a făcut declarații controversate și a exercitat presiuni asupra justiției.

Preşedintele Klaus Iohannis i-a transmis în această dimineață o scrisoare şefei Guvernului, Viorica Dăncilă, cu răspunsul oficial.

Analizând activitatea persoanei propuse, astfel cum rezultă aceasta din documentația transmisă, constat că doamna Lia Olguța Vasilescu nu are pregătirea de specialitate necesară în niciunul dintre domeniile care fac obiectul de activitate al ministerului pentru care este propusă. De asemenea, din aceeași documentație constat că doamna Lia Olguța Vasilescu nu are experiența în materie necesară promovării și gestionării politicilor publice guvernamentale la nivel național în domeniul complex al dezvoltării regionale și administrației publice.La conturarea acestui profil se adaugă declarațiile controversate, atacurile la persoană virulente, limbajul folosit în comunicările publice, presiunile asupra justiției, reținute inclusiv de Consiliul Superior al Magistraturii, toate acestea fiind aspecte care vin în contradicție cu cerințele de responsabilitate pe care le implică deținerea unei funcții de înaltă demnitate publică, precum cea de viceprim-ministru, ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.

... a menţionat Klaus Iohannis în scrisoare. Anterior, şeful statului român a mai respins o candidatură pentru aceeaşi funcție, mai exact pe Mircea Drăghici. În aceste condiții, liderul de la Cotroceni a solicitat o altă propunere pentru funcția de ministru al Dezvoltării Regionale. Drept reacție, Lia Olguța Vasilescu a declarat că îi va face plângere penală președintelui Klaus Iohannis.

Opinia ta contează. Comentează!