Gheorghe Petic rămâne în închisoare
Social 7 februarie 2019, 19:47 | 1233

Curtea de Apel Chișinău a respins recursul repetat al avocaților lui Gheorghe Petic, privind schimbarea măsurii preventive de arest în garanție personală. Apărarea susține că Petic are dreptul să nu fie supus răspunderii penale în perioada, în care este concurent electoral, însă acest aspect a fost neglijat de instanță. În timpul procesului, Gheorghe Petic, a lansat mesaje la adresa șefului PD Vladimir Plahotniuc, care nu a reacționat în niciun fel.

Ședința în acest caz se desfășoară cu ușile închise. Doar în timpul deliberării, presa a fost lăsată să intre în sală, unde Gheorghe Petic a transmis un mesaj special pentru președintelui Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc, iar la scurt timp, escorta l-a scos din sală.

Fostul ofițer a fost adus în sală cu câteva minute înainte de a reveni completul de judecători din deliberare. Acesta și-a continuat discursul pe aceiași notă.

La scurt timp, au venit și judecătorii, care au respins recursul avocaților în privința lui Petic.

Avocații susțin că această decizie va fi sancționată dur de către societate.

Apărătoarea lui Petic spune că acest exemplu demonstrează că un om, care este pus sub acuzație pentru o faptă mai puțin gravă, este tratat mai aspru decât cei acuzați de omucidere.

Șeful PD Vladimir Plahotniuc nu a fost de găsit pentru a-i da o replică ofițerului în rezervă Gheorghe Petic. Precizăm că Gheorghe Petic a fost reținut pe 12 octombrie, în centrul orașului Ungheni, și este învinuit de viol. Petic a calificat dosarul drept unul politic. Inițial, el s-a aflat în închisoarea din Nisporeni, de unde a fost transferat la Bălți, iar apoi la Rezina. Anterior, ofițerul în rezervă a făcut mai multe dezvăluiri despre contrabanda cu țigări, în care ar fi implicați responsabili din Poliția de Frontieră de pe ambele maluri ale Prutului.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie