Citiți mâine în „Jurnal de Chișinău”
Social 7 februarie 2019, 20:36 | 1157

Care sunt principalele subiecte abordate de către colegii noştri de la săptămânalul „Jurnal de Chișinău”, în ediția de mâine, aflăm chiar acum de la Victoria Popa.

La alegerile prezidentiale din 2016, aproximativ 17 mii de alegatori din stanga Nistrului au fost adusi organizat ca sa-l voteze pe Dodon. Este posibil ca acest scenariu sa se repete la scrutinul din 24 februarie. Jurnal de Chisinau a incercat sa afle daca ecoul campaniei a ajuns in satele din stanga Nistrului si sa gaseasca raspuns la intrebarea cine va avea de castigat din aducerea la sectiile de votare a alegatorilor din regiunea separatista, la care nu ajunge informatia despre candidati si programele electorale ale acestora.

Tot maine cititi un articol despre numirea la Curtea de Conturi a lui Marian Lupu. Directoarea Transparency International – Moldova, Lilia Carasciuc, considera ca prin numirea acestuia s-a atentat din nou la integritatea acestei institutii, care in statele democratice este una apolitica si independenta. Totodata, ea considera ca Lupu a fost si ramane un personaj loial partidului din care face parte si care nu va lupta niciodata impotriva sistemului, chiar daca va observa probleme majore legate de cheltuirea banilor publici in institutiile statului.

La aproape doi ani de la lansarea controlului comun la punctul de trecere Pervomaisk – Kuciurgan, politistii moldoveni nu au inca posibilitatea sa efectueze controlul complet. Asta se intampla din cauza unor probleme de logistica, in special a asigurarii cu energie electrica. Participarea politistilor de frontiera ai Republicii Moldova la efectuarea controlului complet va fi posibila doar dupa reconstructia punctului de trecere. Mai multe detalii aflati din interviul cu seful Directiei control al trecerii frontierei al Inspectoratului General al Politiei de Frontiera, Andrei Gori.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie