Ambasadorul SUA: Alegerile - cruciale
Politic 5 februarie 2019, 20:03 | 1959

„Acum a sosit un alt moment critic pentru națiune, iar moldovenii trebuie să ia din nou frâiele țării în propriile mâini.” Declaraţia a fost făcută de ambasadorul Statelor Unite la Chișinău, Dereck J. Hogan, care a susţinut un discurs în fața studenților de la Facultatea Relații Internaționale, Ştiinţe Politice şi Administrative a Universității de Stat din Moldova, iar apoi a răspuns la întrebările acestora, dar şi ale profesorilor.

Ambasadorului Statelor Unite ale Americii la Chișinău, Dereck J. Hogan, a fost întâmpinat cu aplauze de către studenţii de la Chişinău.

Chiar la începutul discursului său, ambasadorul Hogan a declarat că alegerile parlamentare din 24 februarie vor fi un test crucial pentru Republica Moldova.

În continuare, Dereck J. Hogan a vorbit despre alegeri şi transferul de putere, atenţionând că în acest proces nu trebuie să fie sacrificate valorile democratice de dragul menţinerii la guvernare.

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Chişinău i-a îndemnat pe cetăţenii Republicii Moldova ca pe 24 februarie să iasă masiv la vot.

Dereck J. Hogan a mărturisit că a reuşit deja să-i cunoască pe cetăţenii moldoveni ca pe nişte oameni binevoitori şi muncitori, dar care se confruntă cu multe probleme.

Ambasadorul Statelor Unite şi-a încheiat discursul prin a spune că poporul din Republica Moldova se află în faţa unui moment critic în care trebuie să preia frâiele ţării.

Ulterior, ambasadorul american a răspuns la întrebările studenţilor şi profesorilor.

Dereck J. Hogan a mai fost întrebat de jurnaliști "dacă Statele Unite monitorizează abaterile constatate în campania electorală de observatorii naţionali şi internaţionali şi dacă acestea sunt în măsură să afecteze procesul democratic?" Ambasadorul american a spus că Guvernul Republicii Moldova a primit o listă de recomandări privind respectarea standardelor unor alegeri corecte, iar autorităţile au fost îndemnate să le respecte.

Opinia ta contează. Comentează!