Dinu Plângău, bătut la Edineţ
Social 29 ianuarie 2019, 07:38 | 3537

Președintele Organizației de tineret a Platformei DA, Dinu Plângău, a fost bătut ieri de către trei indivizi chiar în fața Inspectoratului de Poliție Edineț. Totul s-a fi întâmplat în prezența unor polițiști, care nu au reacționat. Amnesty International Moldova şi-a manifestat îngrijorarea faţă de "riscul sporit al încălcării legislației electorale și convențiilor internaționale de către autoritățile statului și partidele politice".

Atacul s-a produs duminică, în centrul oraşului Edineţ, în momentul în care Dinu Plângău şi-a încheiat o transmisiune pe Facebook, în care spunea că sâmbătă, după o şedinţă de partid, o maşină a poliţiei l-a urmărit pe el, dar şi pe alţi membri ai Platformei Demnitate şi Adevăr, şi i-a filmat pe participanţii la acea întâlnire.

Peste puţin timp, în spațiul virtual a apărut o poză cu o informație, potrivit căreia, este maşina deputatului PD, Oleg Sârbu, candidat în circumscripţia Edineţ, unde candidează şi Dinu Plângău. Maşina lui Sârbu ar fi fost parcată chiar lângă spitalul din Edineț, acolo unde Dinu Plângău urma să se adreseze medicului legist pentru evaluarea leziunilor corporale. Ulterior, victima agresiunii a publicat noi informaţii despre cei care l-ar fi atacat.

Astăzi, Dinu Plângău a postat un nou mesaj în care spune că a aflat că la Inspectoratul de Poliție din Edineţ ar fi început lucrări de reparație și, din această cauză, camerele de supraveghere nu ar fi funcționat în momentul atacului. Între timp, polițiștii din Edineț le-ar fi identificat pe cele trei persoane care l-au agresat fizic pe Dinu Plângău. Contactată de Jurnal.md, ofițerul de presă al Inspectoratului de Poliţie Edineț, Svetlana Talpă, a declarat că cei trei indivizi sunt audiați, dar nu-şi recunosc vina. Cât despre declaraţiile lui Dinu Plângău, precum că angajaţii poliţiei ar fi urmărit impasibil agresiunea, Svetlana Talpă respinge acuzaţiile.

Poliţia din Edineţ nu vrea să divulge identitatea celor 3 suspecţi.

Svetlana Talpă a spus doar că suspecţii sunt locuitori ai oraşului Edineţ, cu vârste cuprinse între 24 şi 31 de ani. Vlad Nepeivoda, fiul vecepreşedintelui organizaţiei PD Edineţ, Igor Nepeivoda, nu a fost degăsit pentru reacţii. Acesta nu ne-a răspuns la mesaje şi nici nu a fost găsit la telefon de site-ul local de ştiri, nordnews.md. Cât ţine de tatăl acestuia, organizaţia PD din Edineţ spune că nu are numărul de telefon al acestuia.

Iar deputatul PD, Oleg Sârbu, cel despre care Dinu Plângău spune că ar avea legătură cu atacul asupra sa, nu vrea să ne răspundă la întrebări. Sârbu a preluat discursul şefului să de partid, Vladimir Plahotniuc.

Deputatul PD, Oleg Sârbu, a pus receptorul. Precizăm că acesta apare frecvent la eveimente alături de Igor Nepeivoda, tatăl lui Vlad Nepeivoda, despre care Dinu Plângău spune că l-ar fi agresat. Cei doi s-au aflat pe aceeaşi scenă la un concert organizat în Edineţ pe 14 ianuarie, de hramul localităţii. În aceeaşi seară, au pozat împreună la o petrecere organizată într-un local din Edineţ. Într-o reacţie la cele întâmplate, blocul ACUM Platforma DA şi PAS cere demisia imediată a comisarului-şef din Edineţ precum şi pedepsirea cât mai urgentă a agresorilor. Liderii ACUM mai spun că vor anunţa ambasadele şi observatorii internaţionali cu privire la această încercare de a intimida concurenţii electorali şi a influenţa mersul alegerilor.

Amnesty International Moldova a lanat o declraţie în care s-a arătat îngrijorată de riscul sporit al încălcării legislației electorale și convențiilor internaționale de către autoritățile statului și partidele politice în contextul viitoarelor alegeri parlamentare din 24 februarie.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie