Ştiri

Sursa imaginii: ipn.md

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Social

28 Ian. 2019 / 09:03

Anul trecut, aproape 2000 de moldoveni au rămas fără telefoane mobile

Anul trecut, aproape 2000 de moldoveni au rămas fără telefon după ce l-au pierdut sau li s-a furat dispozitivul. Sunt datele Inspectoratului Naţional de Investigaţie (INI), care îndeamnă oamenii să fie mai atenţi în locurile aglomerate. Locuitorii capitalei spun că în asemenea situaţii mai degrabă apelează la programele pentru localizarea telefonului decât la Poliţie, relatează Mesager.

„Cele mai multe cazuri se întâmplă în locuri de agrement, în instituţii publice, instituţii de învăţământ, în transport public, în locurile aglomerate. În aşa caz persoana trebuie să apeleze Serviciul Unic 112 sau să se deplaseze la cel mai apropiat Inspectorat de Poliţie din sector. Depune plângere, indică numărul de serie a telefonului, numărul cartelei SIM”, a declarat Adrian Cârlan, ofiţer de investigaţie la Inspectoratul Naţional de Investigaţii.  

Majoritatea oamenilor recunosc însă că nu apelează la Poliţie în asemenea cazuri.

„Dacă l-au găsit, l-au găsit de sine stătător, adică au recurs la anumite programe prin care au găsit telefonul”. „A fost caz când mi s-a furat telefonul şi am lăsat aşa”.  „Mie nu, dar surorii mele i s-a furat. Ne-am adresat la Poliţie. Nu l-am găsit până la urmă”, spun oamenii.  

Anul trecut au fost înregistrate peste 1820 de pierderi şi furturi de telefoane, cu 275 mai puţine decât în 2017.

Comentarii