Ştiri

Sursa imaginii: e-communio.ro

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Social

26 Ian. 2019 / 14:00

Relaţiile ce pot fi stabilite între Egipt şi Moldova, discutate la un centru de excelenţă din capitală

Legăturile de colaborare ce pot fi stabilite între Egipt şi Moldova au fost discutate la Centrul de Excelenţă în Economie şi Finanţe din capitală. Ambasadorul Republicii Arabe Egipt în Republica Moldova, cu sediul la Bucureşti, a vizitat instituţia. Salah Eldin Abdel Sadek Ahmed le-a vorbit studenţilor despre personalităţile marcante din Egipt şi i-a îndemnat pe tineri să-i viziteze ţara, relatează Moldova 1.

„Este pentru prima dată când în calitate de ambasador al Egiptului în Moldova, cu sediul la Bucureşti, am ocazia să vizitez studenţii şi un centru de excelenţă din această ţară. Am constatat că studenţilor moldoveni le place Egiptul. Astfel, le-am vorbit despre ţara mea, despre personalităţile din Egipt, a fost o vizită de succes”, a declarat ambasadorul.  

Ambasadorul Egiptului a vizitat Centrul de Excelenţă în Economie şi Finanţe din Chişinău la iniţiativa profesorului Andrei Zapşa.

„Am zis că va fi frumos să-l invităm, să aibă o discuţie cu studenţii noştri, să le povestească care ar fi perspectivele relaţiilor bilaterale dintre Egipt şi Republica Moldova şi mai ales specificul celor economice, pentru că acesta este specificul nostru instituţional aici”, a menţionat Andrei Zapşa.

„Studenţii îşi vor extinde aria de cunoştinţe despre o ţară, deşi e departe de noi în epoca globalizării nimic nu este foarte departe, inclusiv şi Egiptul. Sperăm că graţie acestei întâlniri, nu este una epocală, dar relaţiile dintre statele noastre ar merge pe linie ascendentă”, a spus Gabriel Palade, directorul Centrului de Excelenţă în Economie şi Finanţe.  

Oficialul a venit în Moldova pentru a participa la recepţia anuală organizată de către Preşedinţie.

Comentarii