Începe Campania Electorală
Politic 25 ianuarie 2019, 19:29 | 2166

De astăzi, începe oficial campania electorală pentru alegerile parlamentare din 24 februarie. În chiar prima zi, trei concurenți electorali s-au lansat în cursă - Partidul Democrat, Partidul Socialiștilor și Blocul ACUM Platforma DA și PAS. Președinta Comisiei Electorale Centrale, Alina Russu, a făcut un apel la respectarea legii. Urmăriți detalii despre debutul acestei campanii în materialul ce urmează.

După ședința Comisiei Electorale Centrale, președinta instituției a exprimat îndemnul CEC către toți concurenții electorali.

Primul dintre concurenții, care s-a lansat în campanie, a fost Partidul Democrat. Evenimentul a avut loc la sediul formațiunii, care merge în alegeri cu sloganul „Fapte, nu vorbe!”. A fost publicat și manifestul electoral, ce conține propunerile partidului pentru următorii patru ani.

Lansarea în campanie a Partidului Socialiștilor s-a făcut la Arcul de Triumf din centrul Chișinăului. PSRM promite schimbări radicale.

Blocul electoral ACUM Platforma DA și PAS s-a lansat în campanie în fața Parlamentului. Structura merge în alegeri cu sloganul "Învingem ACUM pentru dreptate şi viaţă bună!". Blocul își propune să facă dreptate și să asigure o viață mai bună pentru cetățeni, dar și să îndeplinească acele condiții pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

Tot astăzi, Ilan Șor, președintele Partidului politic Șor, a organizat o conferință de presă, la care, printre altele, a fost întrebat cum comentează faptul că formațiunea este vizată la capitolul abateri în rapoartele Promo-LEX.

Deocamdată, formațiunea nu s-a lansat oficial în campania electorală. Alegerile parlamentare vor avea loc pe 24 februarie. Amintim că Promo-LEX a identificat în rapoartele periodice de monitorizare a alegerilor cheltuieli nedeclarate de Partidul Șor pentru diferite evenimente cu tentă electorală, lucru negat de exponenții acestui partid.

Opinia ta contează. Comentează!