Judecarea contestației, amânată
Politic 25 ianuarie 2019, 20:19 | 7196

Judecarea contestației depusă de Andrei Năstase asupra procesului-verbal întocmit de poliție pentru pretinsa agitație electorală în cadrul alegerilor locale din vara acestui an a fost amânată. Judecătorul a invocat necesitatea prezenței la proces a lui Andrei Năstase. Avocatul acestuia susține că a anunțat instanța că clientul său ajunge în cinci minute, de la o altă ședință, de la Curtea de Apel, dar magistratul nu a vrut să aștepte.

Dumitru Pavel spune că judecătorul a replicat că nu are timp să aștepte, întrucât este antrenat la un alt proces. Prin urmare, ședința a fost amânată până în luna martie. Apărătorul lui Andrei Năstase a precizat și din ce cauză s-a ajuns la rejudecarea acestui dosar.

Ședința a fost amânată până pe data 4 martie. Precizăm că în luna octombrie trecut, Judecătoria Chișinău, sediul Centru, a anulat procesul-verbal, prin care Andrei Năstase a fost sancționat contravențional, pentru că ar fi făcut agitație electorală în ziua scrutinului. Curtea de Apel a dispus încă rejudecarea cauzei în instanța de fond. Amintim că hotărârea de anulare a alegerilor municipale a fost luată pe 19 iunie, de către judecătorul Rodica Berdilo. Decizia a fost menținută de instanțele superioare. Acest fapt a generat un val de proteste la Chișinău, iar Parlamentul European a condamnat printr-o rezoluție invalidarea alegerilor din 3 iunie. Europarlamentari au solicitat suspendarea sprijinului bugetar pentru Republica Moldova.

Opinia ta contează. Comentează!