/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și spioni deghizați în mecanici. Tancurile Abrams, retrase de pe front

/VIDEO/ Poleiul a dat mari bătăi de cap șoferilor și pietonilor. Zeci de oameni au ajuns la spital cu diferite traume

missing
25 ianuarie 2019, ora 18:59

Șoferii care și-au lăsat mașinile sub cerul liber le-au găsit astăzi acoperite de un strat destul de puternic de gheață. Așa că au avut nevoie de un timp mai mare pentru a le dezgheța.

„- De cât timp stați? – Vreo jumătate de oră. – E greu?”

Alții au anticipat efectul de freezing rain și și-au acoperit mașinile cu pături, exact ca șoferița din imagini.

Sub gheață s-au pomenit și trotuarele. Pe porțiunile unde nu era zare de nisip, oamenii s-au simțit ca la patinoar.

„Doar în câteva locuri am găsit că au împrăștiat nisip. – În rest? – În rest au rămas așa. Trebuie să fim foarte atenți”.

„Ghețuș cât dorești. Probabil că ar fi trebuit să împrăștie ceva niște nisip cel puțin, dacă nu antiderapant”.

„Nu-i curățat de-a binelea. Dar cred că-i dimineață și nu au reușit”.

„Este foarte lunecos. Poate că autoritățile s-au străduit și au curățat drumurile de bază, dar de trotuarele lasă de dorit. Pe unele porțiuni s-a presărat nisip, dar asta este o parte foarte mică”.

În Capitală, traficul astăzi a fost mai lejer datorită numărului mai mic de mașini. Și dacă în centrul orașului, arterele erau curățate, în alte sectoare străzile erau acoperite de zăpadă amestecată cu nisip.

„Singuri vedeți cum este. Au început să curățe. Deja este un plus”.

Între timp, în fața unei bănci din sectorul Centru am surprins câțiva angajați în timp ce făceau curat în jurul clădirii. De altfel, agenții economici sunt obligați să aducă în ordine teritoriile, în caz contrar riscă amenzi de până la șase mii de lei.

„Este un banc despre spital: – Doctore, eu voi muri? – Nu. Noi suntem certați pentru asta. Iată și noi așa, pe noi ne ceartă, noi de aceea și ieșim. Este de dorit ca toți să rămână vii, sănătoși și cu dispoziție bună”.

Și deplasarea prin subterane a fost riscantă din cauza străzilor „poleite cu gheață”.

„Nu-s curățate de gheață, dar ce să facem dacă așa-i timpul”.

„Foarte urât, foarte greu pentru oameni. Foarte urât, n-au grijă de loc. Nici primăria, nici toți care sunt”.

După noaptea trecută, zeci de oameni au ajuns la Institutul de Medicină Urgentă din Capitală cu fracturi sau luxații.

În ultimele 24 de ore la institutul de medicină urgentă s-au adresat 48 de persoane care au suferit traumatisme în stradă. Din acestea, 18 au fost diagnosticate cu fracturi, trei pacienți fiind internați. Totodată, s-au înregistrat și contuzii – 12 persoane”, Cristina Gorea, purtătoare de cuvânt al IMU.

De la ora opt dimineața și până la amiază, în Capitală s-au produs în jur de 40 de accidente. Și acest șofer, de pe ruta Drăsliceni – Chișinău, a lovit un ghiveci din beton, ascuns sub zăpadă, când a oprit să dea joc câțiva pasageri. Potrivit meteorologilor, în weekend, în Capitală va cădea lapoviță, iar ziua se așteaptă temperaturi cu plus.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram