Citiți mâine în Jurnal de Chișinău
Social 24 ianuarie 2019, 21:06 | 1083

Acum aflăm de la Victoria Popa care sunt cele mai importante subiecte despre care scriu colegii noștri de la săptămânalul „Jurnal de Chișinău” în ediția de mâine. Bună seara, Victoria!

La alegerile parlamentare din 24 februarie avem sansa sa alegem intre continuarea acestei cai de hotie si autocratie sau exprimarea unui ferm „nu” capturarii statului si re-gandirea institutiilor intr-un mod care sa lucreze in beneficiul cetatenilor si pentru progres social, a spus intr-un interviu pentru JURNAL de Chisinau, Natalia Gavrilita, economista la Fondul Global pentru Inovatii, voce activa a diasporei din Londra. Ea vine cu un indemn pentru reprezentantii diasporei inainte de viitoarele alegeri. Vreau sa indemn reprezentantii diasporei la implicare si mobilizare! Noi cu adevarat suntem o forta. Sunt convinsa ca diaspora este de fapt acea clasa de mijloc pe care se tine o democratie veridica si o economie prospera. Si noi trebuie sa ne facem auziti!”

Autorii proiectului de lege pentru majorarea ajutorului in perioada rece a anului si-au majorat salariile cu zeci de mii de lei, iar familiilor sarace le arunca 35 de lei pentru lemne. Incepand cu 1 noiembrie 2018, familiilor defavorizate din R. Moldova le-a fost majorat cu 35 de lei ajutorul social pentru perioada rece a anului – de la 315 lei la 350 de lei. In total, pe sezon, aceste familii primesc cate 1999 de lei. Pentru a beneficia de adaosul de 35 de lei, ajutor din partea statului, oamenii trebuie sa depuna o gramada de documente la primarie, cheltuind astfel pe drumuri mai multi bani decat au de primit. In acelasi timp, autorilor proiectului le cresc de la an la an salariile bugetare cu zeci de mii de lei, iar unora chiar si cu sute de mii.

In editorialul sau saptamanal, Mircea V. Ciobanu scrie despre noua miscare a presedintelui menita sa apere „statalitatea” si institutia prezidentiala. Mitingul de pe scarile inghetate divulga o tendinta periculoasa. Forta bruta e chemata sa substituie exercitiul democratic, sa combata pe oricine ar atenta la „statalitate”, dar si la „institutia prezidentiala”. Marioneta vrea sa devina papusar. Pentru asta presedintele stabilitatii isi aduna oastea destabilizatoare. „Omuletii verzi” pot sa-si ia vacanta, conchide Mircea V. Ciobanu.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie