Ştiri

Sursa imaginii: chisinau.md

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Social

23 Ian. 2019 / 20:47

Ultimele două apartamente din blocul de pe bulevardul Moscovei, date în folosinţă

Astăzi au fost date în folosinţă ultimele două apartamente renovate ale locatarilor de la etajele 13 şi 16 din blocul de pe bulevardul Moscovei, afectat de explozia din octombrie.

Primăria municipiului Chişinău informează că, la fel ca în cazul locuinţelor prezentate săptămâna trecută, şi ultimele două au fost reparate „la cheie”, iar oamenii se pot întoarce deja acasă.

Extinderea cu trei zile a termenului prevăzut pentru predarea cheilor către proprietari a fost cauzată de selectarea individuală a finisajelor pentru apartamente. Aici s-au făcut renovări prin înlocuirea tâmplăriei şi a pardoselilor, instalarea obiectelor sanitare în baie, reabilitarea reţelei de încălzire, tencuirea şi vopsirea pereţilor etc.

Lucrările de reparaţie au fost finanţate integral de municipalitate. Amintim că de rând cu lucrările din apartamentele care au fost afectate de deflagraţie, au fost reparate sau înlocuite ascensoarele, scara, locurile de uz comun etc, iar pentru perioada caldă a anului sunt planificate lucrări de amenajare a teritoriului în perimetrul blocului. Municipalitatea şi-a asumat, de asemenea, reparaţia a patru locuinţe de la etajul 16, învecinate zonei exploziei, prin acordarea de surse financiare din Fondul de rezervă al municipiului Chişinău, distribuite direct locatarilor. Menţionăm că Primăria Chişinău a alocat iniţial zece milioane de lei pentru reabilitarea blocului afectat de explozie. Pe parcurs au mai fost alocate circa trei milioane de lei pentru achiziţionarea unui ascensor marfar nou şi lucrări de finisaje în apartamente.


 

Comentarii