ONG-urile media reacționează
Politic 23 ianuarie 2019, 19:44 | 1386

Organizațiile de media condamnă abuzurile din partea unor persoane din anturajul lui Ilan Șor, care au pus interdicții pentru echipa de filmare a Jurnal TV. Aceasta nu a avut acces la ședința Consiliului municipal Orhei. Experții cer Ministerului de Interne și Procuraturii Generale să investigheze acest caz și să aplice legea față de persoanele responsabile de încălcarea drepturilor legitime ale jurnalistului.

Echipa de filmare a postului nostru de televiziune a mers luni, 21 ianuarie, să asiste la ședința Consiliului municipal Orhei, programată pentru ora 17.00. Deoarece reporterul Jurnal TV a ajuns acolo mai devreme, responsabili din cadrul Primăriei i-au spus să aștepte în hol, iar când a încercat să urce la etaj, a fost oprit și... somat să părăsească instituția publică.

Organizațiile de media vorbesc de un abuz condamnabil.

Organizațiile de media cer Ministerului de Interne și Procuraturii Generale să investigheze acest caz și să aplice legea față de persoanele responsabile de încălcarea drepturilor legitime ale jurnalistului. ONG-urile afirmă că lipsa de reacție din partea autorităților față de astfel de abuzuri poate conduce la multiplicarea cazurilor de încălcare a legii în cadrul apropiatei campanii electorale. Precizăm că publicul are libertatea de a fi informat, iar jurnaliștii au dreptul să participe la evenimente publice, să filmeze, să fotografieze, să obțină și să difuzeze informații. Împiedicarea intenționată a activității mass-media este pasibilă de răspundere penală, în conformitate cu articolul 180 prim al Codului Penal.

Opinia ta contează. Comentează!