Ştiri

Sursa imaginii: presedinte.md

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Politic

22 Ian. 2019 / 18:00

A fost lansată Mişcarea populară patriotică în sprijinul preşedintelui ţării

Şeful statului, Igor Dodon, a lansat Mişcarea populară patriotică în sprijinul preşedintelui ţării. La eveniment au participat mai mulţi susţinători. Şeful statului a spus că Mişcarea este creată la iniţiativa cetăţenilor, care i-au transmis numeroase mesaje de susţinere, relatează Mesager.

„Sunt câteva posibile denumiri, cred că Mişcarea populară patriotică. Iniţiativa a venit după ce au fost mai multe  încercări de atentat asupra instituţiei prezidenţiale, a venit din partea oamenilor din teritoriu. Nu sunt membri de partid, sunt şi membrii de partid, dar sunt în mare măsură apartinici. Dacă n-o să fie atacuri asupra instituţiei prezidenţiale, acţiunile de bază o să fie în martie, aprilie”, a declarat şeful statului.

Reprezentanţii Mişcării îşi propun să apere statalitatea şi neutralitatea Republicii Moldova. 

„Având în vedere pericolele sortite Republicii Moldova şi a popoului său, sarcinile noastre principale sunt de a mobiliza cetăţenii voluntari ai ţării şi toate forţele patriotice pentru menţinerea suveranităţii ţării, pentru a apăra istoria, limba şi în caz de necesitate vor fi scutul patriei noastre.  Trebuie să ne unim eforturile, să fim consecvenţi”. „În ultima perioadă este evident că Moldova deviază de la principiul de neutralitate. Se intensifică atacurile diferitor grupuri parlamentare de înlăturare a preşedintelui. Constituţia spune clar că şeful statului este Comandatul Suprem al Armatei şi niciunul dintre noi nu a votat contrariul”, au menţionat reprezentanţi ai Mişcării.

Potrivit preşedintelui, mişcarea are reprezentanţi din toate regiunile ţării. Şeful statului şi-a exprimat convingerea că numărul membrilor că creşte în următoarea perioadă şi va ajunge până la zece mii. 

 

 

 

Comentarii