IGP a dublat numărul polițiștilor la dirijarea traficului rutier la cele mai aglomerate sensuri giratorii și intersecții din capitală

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Începând de astăzi,  agenții de patrulare vor fi prezenți mai mulți ca de obicei și vor activa în mod sporit la dirijarea traficului rutier la intersecțiile și sensurile giratorii din capitală, iar Inspectoratul General de Carabinieri va asigura prezența angajaților în preajma instituțiilor pre-școlare și de învățământ pentru a ajuta copiii și părinții să traverseze în siguranță cele mai periculoase intersecții și treceri pentru pietoni.

La 21 ianuarie în cadrul IGP a avut loc o ședință  de lucru cu subdiviziunile responsabile de dirijarea traficului rutier din capitală pentru ca, în coordonare cu autoritățile publice locale, să identifice soluții pertinente în scopul fluidizării traficului rutier, ne admiterea ambuteiajelor și prevenirea accidentelor rutiere.

Astfel, oamenii legii îndeamnă toți participanții la trafic să respecte regulile de circulație rutieră și să se conformeze indicațiilor polițiștilor și a reprezentanților Inspectoratului General de Carabinieri.

Având în vedere condițiile meteorologice prognozate pentru următoarea perioadă, cod galben de gheață fragilă și ninsori pe întreg teritoriul țării Poliţia recomandă șoferilor prudență în trafic.

  • Echipați  mașina cu pneuri de iarnă;
  • Verificați starea frânelor.  Menţionăm că în localităţi, pe poduri, pe drumurile umbrite sau la semafoare suprafaţa este de regulă mai alunecoasă, fapt pentru care vă recomandăm să folosiţi frâna de motor şi evitarea frânărilor bruşte;
  • În autovehicul trebuie să aveți lanţuri antiderapante, lopată, racletă şi sac cu nisip;
  • Dacă autovehiculul începe să derapeze, NU SE FRÂNEAZĂ! Trebuie să se corecteze deplasarea maşinii din virarea volanului şi a diminuarea vitezei de deplasare;
  • Pietonilor le recomandăm să  traverseze strada la trecerile de pietoni,  să se asigure temeinic înainte de a păşi pe trecerea de pietoni, chiar dacă legislația rutieră Vă conferă prioritate.

Atenționăm! Nu staţionați sau parcați autoturismele pe marginea carosabilului, atât în capitală, cât și pe drumurile din țară, pentru a permite intervenţia utilajelor de deszăpezire.

Poliția Națională împreună cu subdiviziunile specializate din subordine, Direcția de poliție a mun. Chișinău, Inspectoratul național de patrulare și alte entități ale MAI lucrează asupra implementării unor noi acțiuni concrete, de comun cu conducerea Primăriei Capitalei și a serviciilor de profil din această entitate, pentru implementarea și altor măsuri care ar duce la fluidizarea traficului și unei circulații mai ușoare în capitală, detalii cu care vom reveni în zilele ce urmează în cadrul unei ședințe tematice în cadrul Primăriei Chișinău.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...