Ştiri

Sursa imaginii: osce.usmission.gov

Postat de: Mihaela Bucatari

Ştiri / Politic

19 Ian. 2019 / 10:02

OSCE va sprijini în continuare Moldova în rezolvarea conflictului transnistrean

Prim-ministrul Pavel Filip a avut o întrevedere cu preşedintele în exerciţiu al OSCE, Miroslav Lajcak. Pavel Filip şi-a exprimat încrederea că prin eforturi comune va fi dezvoltată o colaborare eficientă pentru dinamizarea dialogului în cadrul negocierilor politice şi avansării în procesul de reglementare transnistreană.

Miroslav Lajcak, a spus că progresele vizibile ale autorităţilor în consolidarea încrederii dintre cele două maluri ale Nistrului sunt recunoscute şi apreciate de comunitatea internaţională. Oficialul s-a pronunţat pentru continuarea acestui curs.
 
Pavel Filip şi-a exprimat îngrijorarea în legătură cu situaţia de la depozitul de muniţii din Colbasna, care reprezintă o ameninţare pentru Republica Moldova şi Ucraina, şi exerciţiile militare în zona de securitate.
 
Premierul a solicitat ca OSCE în calitatea sa de mediator să contribuie la revenirea situaţiei în albia normalităţii şi să promoveze obiectivele comune privind necesitatea retragerii neîntârziate a forţelor militare străine şi muniţiilor de pe teritoriul Republicii Moldova.

Comentarii