Ştiri

Sursa imaginii: diez.md

Postat de: Mihaela Bucatari

Ştiri / Regional

19 Ian. 2019 / 18:03

Pachete sociale pentru 1200 de locuitori ai municipiului Comrat

Pachete sociale pentru 1200 de locuitori ai municipiului Comrat. Tradiţional de hramul oraşului, primăria oferă produse alimentare persoanelor social vulnerabile. În acest an, oamenii au primit produse necesare atât pentru rutina zilnică, cât şi pentru masa festivă. Pentru ajutoare, autorităţile au alocat 200 de mii de lei, relatează Mesager.

Fiecare pachet alimentar conţine orez, mazăre, hrişcă, zahăr, ulei şi o conservă din carne de vită. Oamenii spun că produsele alimentare primite le sunt de mare ajutor.

„Primesc un pachet pentru soţia mea, ea este oarbă. Mulţumesc pentru că ne ajută. E foarte plăcut”, a declarat locuitorul Comratului, Petru Halvadji.
„Mi-au dat şi mie un pachet. În fiecare an primesc. Eu am 85 de ani şi darul îmi e de ajutor”, a spus pensionarul Spiridon Sârbu.

„Pentru mama primesc ajutorul. Ea are 91 de ani, este sănătoasă şi în fiecare an aşteaptă acest dar”, a declarat Ana Cîliciuc.

„Sunt o mama cu cinci copii. Mă felicită în fiecare an, niciodată nu uită de mine. Şi copii se bucură foarte mult”, a declarat Maria Rotari.

„După ce am primit darul îmi va fi mai uşor. Nici pentru ceai nu aveam bani, mi-a rămas doar pentru pastile”, a menţionat Valentina Minacova.

În acest an, de ajutoare beneficiază 1200 de oameni, dublu faţă de anul trecut.

„Oferim ajutoare din anul 2000. Respectăm în fiecare an această tradiţie. Sunt bani adunaţi din impozitele plătite tot de oameni. Desfăşurăm această acţiune cu prilejul hramului oraşului. De ajutoare beneficiază în special bătrânii, persoanele cu dizabilităţi, copii cu necesităţi speciale şi familiile nevoiaşe”, a menţionat primarul municipiului Comrat, Serghei Anastasov.

Pentru ajutoare, autorităţile din Comrat au alocat 200 de mii de lei din bugetul local. Hramul municipiului este sărbătorit anual în 20 ianuarie.

Comentarii