Acuzații la adresa ANI
Politic 18 ianuarie 2019, 19:56 | 2466

Primarul orașului Râșcani, Victor Bogatico, precum și vicepreşedintele formațiunii „Partidul Nostru”, Ilian Cașu, acuză Autoritatea Națională de Integritate că aplică standarde duble. Asta deoarece a eliberat certificate de integritate cu mențiuni diferite pentru doi oameni care vor să candideze la alegerile parlamentare din februarie, ambii condamnați în prima instanță. Este vorba despre primarul degrevat din funcție al orașului Orhei, Ilan Șor, și primarul orașului Râșcani, Victor Bogatico, potențial candidat în circumscripția numărul patru Râșcani.

Primarul orașului Râșcani, Victor Bogatico, susține că, pe 13 decembrie 2018, el și soția sa au depus documentele necesare la ANI pentru a le fi eliberate certificatele de integritate. Bogatico spune că soția sa a primit actul în timpul cuvenit, iar el a fost nevoit să aștepte mai mult decât prevede legea.

Victor Bogatico este de părere că reprezentanții Autorității Naționale de Integritate au tras de timp pentru ca el să nu se poată înscrie în cursa electorală.

Mai mult, în certificatul lui Bogatico se menționează că el a fost condamnat de instanța de fond.

Pe de altă parte, în certificatul de integritate al lui Ilan Șor, care a fost condamnat de instanța de fond la șapte ani și jumătate de închisoare, nu există vreo mențiune că el este cercetat penal. În ambele cazuri, dosarele se află pe rol la Curtea de Apel Bălți, în cazul lui Bogatico, și la Curtea de Apel Cahul, în cazul lui Șor. În acest sens, vicepreşedintele formațiunii „Partidul Nostru” Ilian Cașu acuză Autoritatea Națională de Integritate că aplică standarde duble.

Contactat pentru o reacție, purtătorul de cuvânt al Autorității Naționale de Integritate, Victor Moloșag, ne-a spus că instituția nu comentează declarațiile politice.

Opinia ta contează. Comentează!