Ştiri

Sursa imaginii: romaniamea

Postat de: Vasile Cojocari

Ştiri / Social

18 Ian. 2019 / 14:03

Circa 200 de tone de material antiderapant, împrăştiat pe drumurile naţionale

Circa 200 de tone de material antiderapant, împrăştiat noaptea trecută pe drumurile naţionale pentru combaterea lunecuşului. Şeful Serviciului operativ al Administraţiei de Stat a Drumurilor, Sergiu Căpăţină, a specificat că, pe parcursul nopţii, nu au căzut ninsori, pe alocuri a existat ceaţă slabă, iar pe unele porţiuni de drum se menţine gheţuşul, scrie Moldpres.

„În lucrări au fost implicate circa 30 de autospeciale şi 52 de muncitori. În prezent, circulaţia rutieră pe drumurile naţionale este asigurată în condiţii de iarnă”, a spus Căpăţină.

Primăria capitalei a anunţat că, pe parcursul nopţii trecute, serviciile municipale au intervenit pe străzi, în zona centrală a capitalei, cu lucrări de lărgire a carosabilului şi de evacuare a zăpezii, pentru a permite parcarea automobilelor. În total, au fost împrăştiate 83 tone de material antiderapant şi opt tone de sare tehnică.

De asemenea, drumarii au lucrat la evacuarea zăpezii.

Regia locativ-comunală a intervenit la evacuarea zăpezii cu 10 utilaje specializate. Pe parcursul zilei de astăzi, 350 de muncitori şi 25 de unităţi de tehnică vor interveni în curţile blocurilor, la combaterea poleiului şi presărarea de antiderapant.

Solicitat de agenţie, ofiţerul de presă al Inspectoratului Naţional de Patrulare, Natalia Golovco, a afirmat că, pe timp de gheţuş, şoferii sunt îndemnaţi să mărească distanţa dintre maşini.

Comentarii