Ştiri

Sursa imaginii: noi.md

Postat de: Vasile Cojocari

Ştiri / Social

17 Ian. 2019 / 13:14

Noile prevederi ale Conceptul de dezvoltare a Curriculumului Naţional

Simplificarea programei şcolare, reducerea numărului de discipline obligatorii şi a temelor pentru acasă. Sunt doar câteva prevederi incluse în Conceptul de dezvoltare a Curriculumului Naţional din învăţământul primar, gimnazial şi liceal. Autorităţile spun că elevii nu vor mai primi note la educaţia fizică, arta plastică şi educaţia muzicală, relatează Moldova 1.

„Ne-am propus schimbările în curicula. Am început-o cu învăţământul primar, au fost organizate concursuri pentru diferite grupuri de autor care au participat la elaborarea curriculei pentru 26 de discipline din ciclul primar, ceea ce a fost şi realizat. A fost elaborată curricula pentru obiectele de Dezvoltare Personală şi Educaţia pentru Societate şi este important că a fost elaborat şi modul pentru Educaţie Digitală”, a spus secretarul de stat Igor Şarov.

În timp ce unii oameni apreciază schimbările din domeniul educaţiei, alţii consideră că mai rămân multe de făcut.

„Copiii nu reuşesc să studieze tot programul la ore, de asta ei trebuie să înveţe şi acasă. La noi au apărut două discipline noi care nu ştiu dacă sunt eficiente”, a spus o femeie.

„Nu are rost să încarci un copilaş de 6,8,9 ani. Dezvoltă-i logica, dezvoltă-i gândirea, dezvoltă-i îndrăzneala”, a spus un bărbat.

„Copiii sunt mult de studiat la şcoală şi memorează puţin din ceea ce învaţă. Cred că elevii din clasele primare trebuie să aibă şi teme pentru acasă”, a spus altă bărbat.

Conceptul de dezvoltare a Curriculumului Naţional din învăţământul primar, gimnazial şi liceal urmează să fie pilotat în 35 de şcoli. Potrivit autorităţilor, schimbarea programei şcolare ar costa 15 milioane de lei.

Comentarii