Listă făcută publică după depunere
Politic 15 ianuarie 2019, 19:41 | 1770

Mai mulți locuitori ai satului Iurceni, raionul Nisporeni, care au semnat în susținerea lui Ion Terguță, vicepreședintele PLDM, sunt hărțuiți de primarul satului. După ce listele de subscripție au fost depuse la CEC, una a fost fotografiată și expediată primarilor din raion. Potrivit lui Terguță, acest lucru l-a făcut președinta circumscripției raionale, Ana Buhnea. ”Este o problemă de ordin penal”, afirmă politicianul. De cealaltă parte, Ana Buhnea respinge acuzațiile.

Ion Terguță ne-a spus că a depus o contestație la Comisia Electorală Centrală.

Cerem începerea procedurii de demisie a acestei doamne din funcția de președinte a Consiliului Electoral de Circumscripție și vor urma și alte proceduri legale, pentru că ceea ce s-a întâmplat este absolut revoltător. N-avem nicio certitudine că această comisie va fi imparțială cât privește candidatura blocului ACUM și desigur că vom avea foarte multe probleme în tentativa noastră de a ne înregistra în calitate de candidat pentru circumscripția nr.17 Nisporeni.

Terguță ne-a explicat și din ce motiv.

Doamna președintă a CEC este un membru activ și feroce al PD. Dânsa desfășoară și la momentul actual o activitate partinică, pentru că știu că mai multe organizații primare ale PD din raion, sunt direct conduse de către această doamnă. Și aceste persoane primesc telefoane aproape zilnic și raportează despre activitatea lor în ceea ce privește micro-sectorizarea care este aplicată acum de partidul democrat în localități.

Terguță spune că infracțiunea a fost imediat înregistrată după ce au depus listele de subscripție la Comisia Electorală de Circumscripție.

Președintele Consiliului Electoral de Circumscripţie raională Nisporeni susține că despre acest incident a aflat de la membrul CEC, Iurie Ciocan.

Ana Buhnea spune că nu există motive să dea curs solicitării lui Ion Terguță.

Primarul satului Iurceni, Ion Bocan, a refuzat să comenteze situația. Ion Terguță a solicitat Procuraturii Generale să se autosesizeze pe faptul obstrucționării procesului electoral și încălcarea dreptului constituțional al cetățenilor de a alege.

Opinia ta contează. Comentează!