Ştiri

Sursa imaginii: noi.md

Ştiri / Social

15 Ian. 2019 / 16:37

Linia de troleibuze numărul 12, lansată în capitală

Troleibuzele care leagă sectorul Ciocana de Centrul Capitalei, vor fi mai puţin aglomerate. Astăzi a fost lansată linia cu numărul 12, prin divizarea cursei 24. Pe noua linie vor circula 24 de unităţi de transport, relatează Moldova 1.

Troleibuzele circulă pe itinerarul vechi al liniei 24, care de ceva timp nu se întoarce la Ciocana pe strada Mateevici, dar pe strada Mioriţa. Oamenii speră că nu vor mai trebui să aştepte în staţii minute în şir transportul public.

„Este binevenită această rută, pentru că numărul 24 mereu era aglomerat, foarte multă lume se duce la serviciu, vine înapoi, de la universitate şi chiar 12 foarte repede următorul”, spun chişinăuienii.

„Fluxul de populaţie este mare aici la Ciocana şi este nevoie mai ales în orele de vârf, încă nu am circulat cu această rută astăzi, dar sper că o să fie foarte bine”, spune locuitorii capitalei.  

„Asta e un plus pentru Ciocana nouă, deja ultimii ani s-au construit foarte multe case aici aşa că salutabil”, spune o locuitoare a Ciocanei.

Şoferii spun că vor circula la un interval de 3 minute în orele de vârf. 

„Fluxul de pasageri este normal, ambuteiaj ca ambuteiaj, tot timpul sunt ambuteiaje, dar pentru călători este mai bine, văd toţi sunt mulţumiţi o oră şi 15 minute, o oră şi 12 minute, aceasta depinde de călători”, a spus şoferul de troleibuz, Iurie Pînzari.

„Fluxul de pasageri ca în toate zilele, chiar şi mai puţin azi. Circulăm bine, regulamentar, chiar dacă sunt ambuteiaje respectăm distanţa de grafice”, a declarat şoferul de troleibuz, Mihai Rusu.

După divizare, pe cele două linii vor circula 38 de troleibuze spre sectorul Ciocana, care vor efectua zilnic peste 620 de curse.

Comentarii