image
Sursa foto: cnn.com

Primarul polonez înjunghiat aseară, la un eveniment caritabil, a MURIT la spital; Imaginile atacului

Primarul marelui port polonez Gdansk, Pawel Adamowicz, grav rănit cu cuţitul duminică seară, a murit pe patul de spital. Anunțul a fost făcut de medici. Edilul suportase o operaţie de cinci ore, după care medicii declaraseră că „starea lui este foarte, foarte gravă”. Peste câteva ore, Pawel Adamowicz s-a stins din viață.

„În ciuda tuturor eforturilor, nu am putut să-l salvăm”, a precizat un medic pentru Agenția Poloneză de presă.

Pawel Adamowicz fusese grav rănit la inimă, diafragmă şi la organele din cavitatea abdominală. Rănitul a primit prin transfuzie 41 de unităţi de sânge.

Primar al oraşului Gdansk cu începere din 1998, Pawel Adamowicz, în vârstă de 53 de ani, a fost înjunghiat aseară, în faţa a câteva sute de persoane, pe un podium ridicat cu ocazia încheierii unei acţiuni caritative destinate strângerii de fonduri pentru o organizaţie care finanțează cumpărarea de echipamente medicale pentru spitale. reanimat la locul incidentului, după care a fost transportat cu ambulanţa la spitalul universitar.

Agresorul a fost reţinut rapid de gărzile de securitate, apoi ridicat de forţele de ordine. El nu a opus rezistenţă.

Potrivit unei purtătoare de cuvânt a poliţiei din Gdansk, este vorba despre un locuitor al oraşului în vârstă de 27 de ani. Suspectul a fost recent eliberat din închisoare. Acesta a afirmat că a fost torturat în timpul detenției. Potrivit relatărilor, suspectul ar fi strigat că a fost închis pe nedrept.

Potrivit unor martori citaţi de mai multe media, individul a apărut brusc pe podium, a luat microfonul şi a afirmat că a fost aruncat în închisoare de guvernul centrist precedent al Platformei Civice (PO). Acest partid l-a sprijinit pe Pawel Adamowicz cu prilejul alegerilor municipale din toamna lui 2018.

Noutăţile partenerilor

comentarii: