Ştiri

Sursa imaginii: border.gov.md

Ştiri / Social

11 Ian. 2019 / 18:17

Traficul prin punctele de trecere a frontierei de stat se desfăşoară fără dificultăţi

UPDATE: Toate punctele de trecere situate atât la frontieră cu Ucraina, cât şi cu România activează în regim normal, nefiind impuse restricţii de circulaţie. Totodată, conform informaţiilor parvenite din România au fost ridicate restricţiile de circulaţie pe traseele spre punctul de trecere Albiţa-Leuşeni.

UPDATE: Traficul prin punctele de trecere a frontierei de stat se desfăşoară fără dificultăţi, fiind curăţate teritoriile acestora, cât şi cele adiacente. Sunt practicabile căile de acces în toate punctele de trecere. La fel, se menţine alertă de circulaţie rutieră pe partea română şi anume pe anumite porţiuni de drum care duc spre punctul de trecere Albiţa.

Serviciul Vamal de asemenea a emis un comunicat prin care anunţă că a fost reluată circulaţia pe tronsoanele cuprinse între postul vamal Albiţa şi localităţile Huşi şi Iaşi, restricţiile fiind scoase, deocamdată, doar pentru autoturisme, microbuze şi autocare. Circulaţia transportului de mare tonaj, pe respectivele porţiuni de drum, rămâne a fi, în continuare, restricţionată.

Traficul a fost restabilit şi prin posturile vamale „Basarabeasca” şi „Ceadîr – Lunga 2”, fiind permisă deja circulaţia autocarelor. Amintim că deplasarea acestora era interzisă de partea ucraineană din cauza poleiului format pe carosabil.

Actualmente, restricţiile de circulaţie sunt menţinute doar la postul vamal de tip debarcader „Molovata”, motivul constituindu-l podurile de gheaţă de pe râul Nistru.

UPDATE: În toate punctele de trecere activitatea de frontieră se desfăşoară în regim normal în conformitate cu planurile şi misiunile de serviciu, iar fluxul de persoane şi mijloace de transport este unul echilibrat.

UPDATE: Conform informaţiilor transmise de autorităţile partenere din România, actualmente, este instituită restricţie de circulaţie pentru toate categoriile de vehicule pe drumul european E581, între postul vamal „Albiţa” şi localitatea Huşi, anunţă Serviciul Vamal.

Spre direcţia Iaşi, circulaţia este interzisă doar pentru vehiculele de mare tonaj, însă, potrivit informaţiilor din post, mulţi şoferi de autoturisme, la fel, au luat decizia de a face cale întoarsă.

Totodată, din cauza ninsorilor abundente de pe teritoriul Ucrainei şi a poleiului format pe carosabil, este interzisă circulaţia autocarelor înspre posturile vamale Basarabeasca şi Ceadâr – Lunga 2.

Depunerile de gheaţă au afectat şi circulaţia peste râul Nistru, prin postul vamal de tip debarcader „Molovata”, activitatea căruia a fost temporar sistată. 

Şi Poliţia de Frontieră a fost informată precum că sunt instituite pe partea română restricţii de circulaţie pe anumite porţiuni de drum ce duc spre punctul de trecere Leuşeni – Albiţa, astfel călătorii sunt rugaţi să evite pe cât este posibil deplasarea prin acest punct de trecere.

Poliţia de Frontieră scrie că toate punctele de trecere la frontiera cu Ucraina, cât şi cu România, actualmente activează în regim normal, condiţiile meteo nu au influenţat nici într-un fel fluxul de persoane şi mijloace de transport.

Poliţiştii de Frontieră de pe ambele maluri ale Prutului vor informa participanţii la traficul transfrontalier despre starea vremii şi despre faptul că ar fi recomandat să nu plece la drum lung, mai ales dacă mijlocul de transport nu este echipat în conformitate cu condiţiile meteo, fiind instituite avertizări şi există posibilităţi ca unele porţiuni de drum să fie închise, să ţină cont şi de îndrumările altor instituţii de resort.

Poliţiştii de frontieră vor monitoriza situaţia la frontieră şi vor avea un schimb constant de informaţii cu omologii români şi ucraineni, iar în cazul apariţiei unor situaţii imprevizibile, vor reveni cu informaţii adiţionale.

Reamintim că din 20 decembrie 2018, poliţiştii de frontieră activează după un regim aparte, a fost suplimentat numărul inspectorilor care îşi desfăşoară activitatea la controlul documentelor, pe sensul de intrare în ţară, cât şi pe cel de ieşire, a fost mărit numărul echipelor mobile antrenate la supravegherea frontierei de stat, iar în vederea prevenirii şi combaterii infracţionalităţii transfrontaliere, Poliţia de Frontieră şi-a intensificat relaţiile de conlucrare şi colaborare cu subdiviziunile Ministerului Afacerilor Interne, cu organele administraţiei publice locale, inclusiv cu instituţiile de frontieră din ţările vecine. La fel, în cazurile în care apar întrebări cu privire la situaţia în punctele de trecere, călătorii sunt îndemnaţi să contacteze LINIA VERDE: 022 259 717. 

Comentarii