Ştiri

Sursa imaginii: bbc.com

Ştiri / Internaţional

08 Ian. 2019 / 12:11

Cel puţin şapte oameni au murit în urma unor avalanşe de zăpadă produse în Munţii Alpi

Cel puţin şapte oameni au murit în urma unor avalanşe de zăpadă produse în Munţii Alpi, în Austria, Germania şi Italia. Mai multe staţiuni montane au fost închise deoarece accesul nu se mai poate face decât pe calea aerului, relatează Moldova 1.

Cei şapte schiori nu au respectat avertismentele autorităţilor şi s-au aventurat în zone cu risc ridicat de avalanşe. Salvatorii caută şi alte persoane date dispărute în Alpi în ultimele zile, unde ninge de la mijlocul săptămânii trecute fără încetare, iar meteorologii spun că va continua şi în următoarele cinci zile. În unele zone s-a acumulat un strat de zăpadă de 3 metri. În mai multe localităţi au rămas izolate şi a fost declarat stare de dezastru.

„Trebuie să evacuăm toţi oamenii de pe munte, atât oaspeţii cât şi personalul. Din câte ştiu, acest lucru nu s-a mai întâmplat niciodată în istoria Hochkars, dar nu putem garanta îngrijirea medicală în acest moment”, a declarat primarul staţiunii Goestling, Friedrich Fahrnberger.

„A trebuit să declar dezastru în această dimineaţă, pentru că situaţia este foarte periculoasă. Putem monitoriza zona doar de la înălţime cu ajutorului unui aparat de zbor”, a menţionat primarul oraşului Poelstal, Alois Mayer.

Stare de dezastru este şi într-un district din Bavaria, unde şcolile şi grădiniţele sunt închise. Mai multe zboruri şi curse feroviare au fost anulate. Şi Italia se confruntă cu o vreme severă. Zăpada a ajuns până în sudul peninsulei şi chiar în Sicilia, un fenomen rar întâlnit. Drumurile sunt închise, trenuri şi zboruri anulate. Autorităţile au închis şcolile şi au declarat stare de urgenţă. Vremea rea se menţine şi în Grecia, Turcia, Elveţia şi Israel.

Comentarii