Ştiri

Sursa imaginii: radioiasi.ro

Ştiri / Internaţional

07 Ian. 2019 / 18:47

Gala premiilor Globul de Aur 2019 şi-a desemnat câştigătorii

Premiile Globurile de Aur 2019 au fost decernate aseară la Los Angeles. Câştigătorul celei de-a 76-a ediţii a galei a fost lungmetrajul „Green Book”, care a obţinut trei premii, relatează Mesager.

„Green Book” - bazat pe povestea adevărată a unui pianist de culoare care porneşte în turneu prin America anilor 60 a primit Globul de Aur pentru cea mai bună comedie, pentru cel mai bun scenariu şi pentru cel mai bun actor intr-un rol secundar.

Filmul despre trupa Queen, Bohemian Rhapsody a câştigat două dintre cele mai râvnite trofee la Globul de Aur 2019, premiul pentru cea mai bună dramă, iar Rami Malek, care îl interpretează pe Freddie Mercury, a primit Globul de Aur pentru  cel mai bun actor într-un rol principal.

Globul de Aur pentru rol principal feminin i-a revenit lui Glenn Close pentru rolul din drama The Wife. Ea o interpretează pe soţia unui scriitor narcisist care primeşte Nobelul pentru literatură.

Globul de Aur pentru cea mai bun regie îi revine anul acesta mexicanului Alfonso Cuaron pentru coproducţia mexicano-americană „Roma”. De asemenea, pelicula a primit şi premiul pentru cel mai bun film într-o limbă străină.

Remake-ul „A Star is Born”, de Bradley Cooper, cu Lady Gaga şi comedia istorică britanică „The Favourite”, care fuseseră nominalizate în cinci categorii, au primit doar câte un Glob de Aur, pentru cel mai bun cântec, respectiv cea mai bună actriţă într-o comedie, Olivia Colman.

„Spiderman - Into the Spider-Verse” a luat premiul pentru cel mai bun film de animaţie.

Gala Globurilor de Aur, organizată de Asociaţia Presei Străine de la Hollywood a dat startul sezonului marilor premii din cetatea filmului american de anul acesta, care va culmina cu decernarea Oscarurilor pe 24 februarie.

 

Comentarii