Ştiri

Sursa imaginii: Facebook.com: INP

Ştiri / Social

06 Ian. 2019 / 19:00

Pe drumurile din ţară se circulă în condiţii de iarnă

Pe parcursul zilei, peste 200 de muncitori şi alte 200 de autospeciale au lucrat pe toate drumurile din ţară pentru a asigura condiţii optime pentru circulaţia rutieră. Potrivit Administraţiei de Stat a Drumurilor, au fost folosite aproximativ 2200 de tone de material antiderapant. Unii şoferi care au ieşit azi în trafic spun că pe alocuri s-a circulat mai greu, relatează Mesager.

„Foarte greu se circulă pentru că ninge şi nu reuşesc maşinile să cureţe”. „Cauciucurile sunt de iarnă, totul este bine. Avem şi lopată, şi nisip cu noi dacă în caz că e nevoie, mergem înainte, circulăm", spun şoferii.

Potrivit Administraţiei de Stat a Drumurilor, circulaţia rutieră are loc în condiţii de iarnă, dar fără drumuri blocate.

„Toate traseele din ţară sunt practicabile, drumuri blocate nu avem. Pe traseele din ţară se înregistrează pe alocuri lunecuş. Pe drumurile naţionale s-au efectuat lucrări de patrulare, deszăpezire şi combaterea lunecuşului. Pe parcursul zilei au fost antrenaţi 233 de muncitori rutieri, 183 de utilaje speciale şi peste 2200 de tone de material antiderapant”, a declarat Mihai Cereş, de la Administraţia de Stat a Drumurilor.

Pentru 7 ianuarie, meteorologii au prognozat ninsori în toată ţara. Inspectoratul Naţional de Patrulare le-a recomandat şoferilor să manifeste prudenţă în trafic. Poliţiştii mai atenţionează că autovehiculele trebuie să fie dotate cu lanţuri antiderapante, lopată şi sac cu nisip.

 

Comentarii