Ştiri

Sursa imaginii: canal2.md

Ştiri / Social

05 Ian. 2019 / 18:28

În ajun de Crăciun, pieţele din capitală sunt arhipline

În ajun de Crăciun, pieţele din Capitală sunt pline ochi. Gospodinele fac cumpărături pentru masa de sărbătoare. La mare căutare sunt carnea, peştele, fructele şi legumele, relatează Mesager.

În ajun de Crăciun oamenii s-au grăbit să facă ultimele cumpărături, fără a mai ţine cont de preţuri.

„Peşte, legume, fructe. Ne străduim produse mai naturale. Cât vă costă masa de Crăciun? Aşa în mediu 500-600. Mai avem produse de la părinţi”, „La vre-o 700-800 sute de lei. Facem răcituri, o fripturică”, au declarat oamenii.

Cele mai mari rânduri s-au format în halele de carne.

„Pentru ce cumpăraţi. Pentru răcituri din porc, friptură, sarmale, pârjoale, mici la grătar”, „Fripturica de purcel, răcitura, mămăliguţa. Toate rudele împreună, colinda nu lipseşte”, au spus cumpărătorii.

Comercianţii spun că vânzările au crescut semnificativ în ultimele zile.

„Cumpărători sunt mai mulţi ca până la sărbătorile de iarnă, cărniţă ajunge la toată lumea, cum au fost preţurile la vită nu s-au ridicat, la 80 carnea din şold, la 45 costiţa”, „Dacă până acum omul cumpăra 1 kg, acum 3-4. Macra este 65-60 nu-s au ridicat preţurile, la picior s-au ridicat toţi vor răciturele”, au declarat vânzătorii.

Mulţi vor avea pe masa de sărbătoare şi peşte. Un kilogram de crap viu costă aproximativ 70 de lei.

„Carp avem cu 50, 60, avem fitofag la 35”, spun vânzătorii.

Medicii le recomandă oamenilor să mănânce corect şi să facă plimbări între mese.

Comentarii