Ştiri

Sursa imaginii: Imagine simbol

Ştiri / Social

30 Dec. 2018 / 18:22

Moldovenii preferă să petreacă sărbătorile cu cei dragi

Forfotă mare este în aceste zile în gările din capitală. Mii de moldoveni au ales să petreacă Revelionul în altă localitate sau chiar departe de ţară. Gările fac deocamdată faţă fluxului de călători cu un număr nesuplimentat de unităţi de transport, relatează Mesager.

De Revelion, oamenii se grăbesc să petreacă sărbătorile acasă, alături de familie.

„Cu părinţii, toţi ne adunăm, am fost mult timp peste hotare şi ne adunăm cei dragi”. „La Drochia plecăm, demult nu am fost şi am decis să-i fac un cadou plăcut bunicii. La bunica mereu, din copilărie sunt prezente clătitele pe masă, este ceva special”. „În ospeţie la o verişoară. Trei ani în urmă am fost, mi-a plăcut de asta mai revenim din când în când”, au menţionat călătorii.

La rândul lor, şoferii spun că se aşteptau la mai mulţi pasageri.

„Călători sunt mai puţini faţă de anii precedenţi. Nu prea vin acasă. Mai puţină lume vine acasă”. Sunt mai puţini, fiecare pleacă în zile diferite, nu este aşa ca să fie vreun flux de călători mare şi noi să simţim că nu ajung autocare, deci fluxul de călători obişnuit”. „Sunt mai puţini.  Ducem lipsă de călători. Pleacă toată lumea din ţară. Uitaţi-vă cum bagajele vin din Europa”, spun şoferii.

Bugetarii vor reveni la muncă pe 2 ianuarie, iar elevii vor începe orele din data de 9 ianuarie.

 

Comentarii