Șefii secțiilor auto și economie de la Spitalul de Urgență din capitală, reținuți pentru trafic de influență, au fost deferiți justiției

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Procuratura Anticorupție anunță despre finalizarea urmăririi penale și transmiterea în judecată a cauzei penale în privința persoanelor cu funcții de răspundere din cadrul IMSP Institutul de medicină urgentă, reținuți de către procurorii și ofițerii anticorupție, acum câteva săptămâni, într-un dosar de trafic de influență.

Din materialele cauzei rezultă că învinuiții ar fi pretins diferite sume de bani de la un agent economic, care presta Institutului de medicină urgentă servicii de întreţinere a transportului, pentru a influența factori de decizie din cadrul instituției ca să urgenteze transferurile de bani către agentul economic. Pentru „serviciu”, învinuiții ar fi solicitat de la antreprenor 15% din banii transferați de instituția medicală, primind în mai multe tranșe suma de 25.000 lei.

Sub controlul procurorilor anticorupție și ofițerilor CNA, învinuiții au primit sume a câte 20.000 de lei și 24.000 de lei, transmiterea acestora fiind surprinsă în flagrant, iar aceștia reținuți și plasați în izolatorul CNA.

La demersul procurorului de caz, învinuiții au fost suspendați din funcție până la emiterea sentinței.

De menționat că, învinuiții își recunosc vina în săvârșirea infracțiunii de trafic de influență, iar dacă vor fi găsiți vinovați, ambii riscă o pedeapsă sub formă de detenție pe un termen de până la 7 ani.

În privința învinuiților a fost aplicată măsura preventivă – obligarea de a nu părăsi țara.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...