Ştiri

Sursa imaginii: publika.md

Ştiri / Cultură

24 Dec. 2018 / 13:41

Sute de colinde au răsunat aseară la Sala cu Orgă

Treisprezece ansambluri corale din ţară, dar şi din Ucraina au colindat la Chişinău, în cadrul Festivalului Colindelor, desfăşurat ieri seara la Sala cu Orgă. Coriştii veniţi din diferite zone ale ţării au cântat în diferite limbi, demonstrând şi obiceiurile strămoşeşti din fiecare regiune, relatează Moldova 1.

Copii spun că obiceiul colindatului încă se păstrează în satele şi oraşele noastre. Anastasia Pereteatcu de la Liceul „Spiru Haret” a învăţat colinde de la bunica, încă de la vârsta de patru ani.
 
„Ne adunăm la sărbători, colindăm. Îmi plac colindele, deoarece poţi bucura sufletul oamenilor cu un cântec”, a spus eleva Liceului „Spiru Haret”, Anastasia Pereteacu.
 
„Îmi plac colindele, deoarece ele vestesc o întâmplare, Naşterea Domnului”, a spus eleva liceului „Nicolae Sulac”, Anastasia Furtună.
 
Evoluţia tinerilor corişti a impresionat audienţa.
 
„Foarte frumos, foarte bine, trebuie să păstrăm colindele de la moşi, strămoşi”, „Continuă tradiţiile populare, se păstrează patrimoniul nostru”, au spus spectatorii.
 
„Este un festival care are un scop promovarea şi conservarea tradiţiilor naţionale. Colindele pe care le are poporul nostru, această frumuseţe, acest tezaur nu le are fiecare popor”, a menţionat preşedintele festivalului „Colinde, Colinde”, Elena Marian.
 
Festivalul „Colinde, Colinde” a fost lansat în anul 2010 de Asociaţia Muzical-Corală din Moldova şi de Fundaţia de binefacere Edelweiss.

Comentarii