Ştiri

Sursa imaginii: radiochisinau.md

Ştiri / Internaţional

24 Dec. 2018 / 16:58

Bilanţul tsunamiului care a lovit duminică Indonezia a trecut de 280 de morţi

Salvatorii indonezieni încearcă cu disperare să găsească supravieţuitori printre ruine. Bilanţul tsunamiului care a lovit duminică Indonezia a trecut de 280 de morţi şi 1.000 de răniţi, însă numărul victimelor va continua să crească, spun autorităţile. În jur de 60 de persoane, date dispărute, nu au fost încă găsite, relatează Mesager.

Zeci de echipe de salvatori, răscolesc prin ruinele de pe malurile devastate.
 
Victimele, al căror număr este în continuă creştere, abia mai au loc în spitale. Iar mii de locuitori au rămas pe drumuri.
 
„ Mi-e frică. Îl rog din când în când pe ginerele meu să meargă să vadă ce este cu casa noastră. Nu ştiu ce să mai spun, mi-e foarte frică. Am plecat de acasă de două zile”, au spus oamenii.
 
Nori groşi de cenuşă continuă să se înalţe la mii de metri înălţime din craterul vulcanului Anak Krakatau, cel care a provocat valul ucigaş. Mulţi oameni nu au ştiut că trebuie să se adăpostească, pentru că iniţial autorităţile au anunţat că nu este vorba despre un tsunami şi i-au îndemnat să nu intre în panică. Şi-au recunoscut greşeala, iar acum avertizează că ar putea urma un alt tsunami.
 
„Agenţia pentru Meteorologie şi Geofizică le recomandă oamenilor să nu aibă activităţi pe plajă şi să stea la distanţă de coastă, pentru o vreme. E posibil să aibă loc un nou tsunami, erupţia vulcanului Anak Krakatoa e în plină desfăşurare”, a declarat Agenţia pentru Dezaprobare, Sutopo Purwo Nugroho.
 
Sute de locuinţe, drumuri, mai multe hoteluri şi restaurante au fost distruse. În septembrie un cutremur cu magnitudinea de 7,5 pe scara Richter, urmat de un tsunami, a provocat moartea a peste doua mii de oameni.

Comentarii