Ştiri

Sursa imaginii: sighisoaraonline.com

Ştiri / Social

22 Dec. 2018 / 10:00

130 de mii de doze de vaccin sunt distribuite în centrele medicale din ţară

În Republica Moldova a sosit un nou lot de vaccin antigripal, în cantitate de 130 mii de doze, care a fost recepţionat de către Agenţia Naţională pentru Sănătate Publică. Vaccinul Influenza Vaccine (Split Virion) este distribuit instituţiilor medico-sanitare publice din ţară.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătăţii, vaccinele sunt pentru imunizarea împotriva gripei sezoniere a contingentelor profesionale şi cu risc sporit de îmbolnăvire (bolnavii cu boli cronice, lucrătorii medicali, angajaţii din cadrul trupelor de carabinieri şi grăniceri, Serviciului Situaţii Excepţionale şi Serviciului Vamal, personalul din instituţiile de asistenţă socială, copiii din internate etc.).

Campania de imunizare împotriva gripei a început în luna octombrie, atunci când Ministerul Sănătăţii a procurat şi distribuit instituţiilor medico-sanitare publice 30 de mii de doze de vaccin antigripal.

Ministerul Sănătăţii informează că imunizarea cu vaccin antigripal este cea mai sigură şi eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirilor prin gripă şi evitarea complicaţiilor şi recomandă persoanelor din categoriile cu risc crescut de îmbolnăvire să se vaccineze. Vaccinul antigripal este oferit gratuit.

Comentarii