Ştiri

Sursa imaginii: viata-libera.ro

Ştiri / Regional

21 Dec. 2018 / 11:12

Şcolile din raionul Taraclia vor fi dotate cu calculatoare şi echipament modern IT

Republica Bulgaria oferă 140 mii euro Republicii Moldova pentru procurarea echipamentului modern IT pentru şcolile din raionul Taraclia. Acordul de Asistenţă Financiară a fost semnat ieri de către viceprim-ministrul pentru Integrare europeană, Iurie Leancă şi însărcinatul cu afaceri a.i. al Ambasadei Republicii Bulgaria la Chişinău, Kliment Pramov.

Modernizarea cabinetelor de informatică pentru elevii din 19 instituţii de învăţământ gimnazial/liceal din raionul Taraclia va contribui semnificativ la ridicarea nivelului calităţii procesului educaţional la standarde europene, consideră vicepremierul moldovean, care a purtat discuţii pe acest subiect cu oficialii bulgari în cadrul vizitei la Sofia din 4-5 aprilie curent, se menţionează într-un comunicat emis de Guvern.

În cadrul evenimentului, vicepremierul a reiterat dorinţa de a dezvolta noi proiecte concrete în beneficiul cetăţenilor, cum ar fi intensificarea schimbului de profesori şi elevi, conform practicilor europene în domeniu, precum şi înfrăţirea localităţilor celor două state.

La rândul său, însărcinatul cu afaceri a.i. al Ambasadei Republicii Bulgaria la Chişinău, Kliment Pramov, a subliniat că ţara sa este un prieten fidel al Republicii Moldova, iar proiectele implementate aici au drept scop susţinerea ţării noastre în apropierea de Uniunea Europeană.

Conform prevederilor, Acordul intră în vigoare de la data semnării, iar activităţile preconizate vor fi implementate în termen de un an. Grantul nerambursabil în valoare de 140 mii euro va fi debursat în două tranşe, procedura de achiziţionare a tehnicii moderne de calcul va fi realizată de Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării.

 

 

 

Comentarii