Ştiri

Sursa imaginii: basarabia.md

Ştiri / Social

21 Dec. 2018 / 11:33

Încă 60 de mii de persoane vor primi ajutor financiar de sărbători

Peste 60 mii de persoane care primesc alocaţii sociale sub 2000 de lei vor primi în săptămânile următoare un ajutor de 600 de lei cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Guvernul şi-a angajat răspunderea pentru acest proiect de lege, dat fiind faptul că Parlamentul este în imposibilitate de a adopta legi organice.

„Am oferit de sărbători câte 600 de lei pentru toţi pensionarii care au pensii mai mici decât 2000 de lei. Deja 540 de mii de cetăţeni au primit acest ajutor. Dinamica pozitivă a încasărilor la buget, economia stabilă şi prognozele pentru 2019 ne permit să extindem lista beneficiarilor de acest ajutor de 600 de lei de sărbători”, a spus premierul Pavel Filip.

Astfel, de ajutor financiar vor beneficia:

1. Persoanele care au atins vârsta de pensionare, însă pentru că nu au stagiul complet de muncă sau nu au putut demonstra cu acte că au lucrat şi primesc o alocaţie de câteva sute de lei.

2. Persoanele care primesc alocaţii pentru dizabilitate:

- dizabilitate (de toate gradele: severe, accentuate, medii)

- dizabilitate din copilărie (de toate gradele: severe, accentuate, medii)

- dizabilitate (în vârstă de până la 18 ani) (de toate gradele: severe, accentuate, medii)

3.Persoanele care primesc alocaţii pentru că şi-au pierdut întreţinătorul.

Potrivit Constituţiei, Guvernul îşi poate angaja răspunderea în faţa Parlamentului asupra unui program, unei declaraţii de politică generală sau unui proiect de lege. Dacă în termen de trei zile nu este depusă o moţiune de cenzură, votată cu majoritatea de voturi, programul, declaraţia de politică generală sau proiectul de lege se consideră adoptate.

Comentarii