Ştiri

Sursa imaginii:

Ştiri / Social

21 Dec. 2018 / 13:40

Moldova va primi asistenţă din partea României privind prevenirea actelor de corupţie, declaraţie

Republica Moldova va primi asistenţă din partea României în domeniul prevenirii actelor de corupţie, în urma semnării unui acord în acest sens. Despre aceasta a anunţat directorul Centrului Naţional Anticorupţie (CNA), Bogdan Zumbreanu, la emisiunea „Moldova în Direct”. El a menţionat că recuperarea banilor furaţi din băncile din ţara noastră este anevoioasă şi în proces sunt implicate mai multe instituţii, relatează Moldova 1.

„Astfel de investigaţii sunt efectuate mai mult de zece ani şi procentul de recuperare este unul mizer, lucru care nu este interesant pentru cei care fac speculaţii. Banii vor fi recuperaţi. La procesul de recuperare sunt implicate mai multe instituţii, printre care Ministerul Finanţelor, Banca Naţională, CNA, Agenţia pentru Recuperarea Bunurilor Infracţionale , Procuratura Anticorupţie”, a declarat Bogdan Zumbreanu.

Directorul CNA susţine că pentru viitoarea legislatură a Parlamentului au fost pregătite mai multe proiecte de legi menite să optimizeze procedurile de intervenţie la documentarea actelor de corupţie şi să le facă mai eficiente.

„Am pregătit împreună cu colegii un proiect de lege, care, dacă va fi adoptat, testarea integrităţii nu se va termina cu maximum ce riscă un funcţionar, eliberarea din funcţie. Eu văd puţin altfel finalitatea acestor teste. Vedem cum vor reacţiona deputaţii. Noi ştim că cei corupţi dorm mai liniştit ştiind că CNA nu are suficiente instrumente”, a menţionat directorul CNA. 

Bogdan Zumbreanu a mai anunţat că în 2019, ţinta CNA vor fi organele de control ale statului.

Comentarii