Ştiri

Sursa imaginii: monitorul.fisc.md

Ştiri / Economic

18 Dec. 2018 / 17:57

Curs de instruire pentru oamenii de afaceri din Moldova

Comerţul on-line este o şansă de dezvoltare pentru business-ul mic şi mijlociu. Asta spun reprezentanţii Camerei de Comerţ şi Industrie (CCI) şi cei ai OSCE, care au lansat un curs de instruire pentru oamenii de afaceri din Moldova, în scopul favorizării unor doi parteneriate şi accederii pe noi pieţe de desfacere, relatează Mesager.

Deja de trei ani, CCI organizează târguri virtuale pe platforma on-line VIRTUAL-FAIR. Oamenii de afaceri se pot înregistra pe această platformă pentru a-şi expune marfa, utilizând resurse minime.

„Va veni o etapă când se va schimba totul, de aceea şi noi, şi la Camera de Comerţ şi Industrie, am creat o platformă de expoziţii virtuale unde companiile din ţara noastră pot să-şi promoveze produsele fiind în oficiu. El îşi creează un stand virtual unde poate să pună ofertele comerciale, unde poate să pună cele mai notorii produse”, a declarat vicepreşedintele CCI, Mihai Bâlba.

Proiectul Promovarea Conectivităţii Economice este implementat de către OSCE, cu suportul Germaniei, Austriei şi Elveţiei, în ţări precum Republica Moldova, Kazahstan şi Belarus.

„Am ales subiectul comerţului on-line pentru că există o tendinţă de schimbare rapidă, care ne oferă oportunităţi, de a favoriza noi parteneriate şi de a accesa noi pieţe. Ne concentrăm pe capacităţile afacerilor de a-şi spori legăturile cu alte regiuni”, a menţionat Jonas Gratz, consilier economic OSCE.

Timp de trei zile, la training vor participa experţi naţionali şi internaţionali, reprezentanţi ai Serviciului Vamal, dar şi ai Întreprinderilor Mici şi Mijlocii. Potrivit statisticilor, pe piaţa globală a comerţului on-line, doar în anul 2017 s-au făcut vânzări în valoare de 2300 de miliarde de dolari americani. 

Comentarii