/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

Petro Poroşenko nu intenţionează să extindă legea marţială dacă Ucraina nu va fi atacată „pe scară largă”

missing
16 decembrie 2018, ora 18:44

Preşedintele ucrainean Petro Poroşenko a anunţat că nu intenţionează să extindă legea marţială, cu excepţia cazului în care va avea loc un atac pe scară largă dinspre Rusia.

Şeful statului ucrainean a impus legea marţială în unele zone ale ţării sale, pentru 30 de zile, după ce Rusia a arestat trei nave ucrainene, în urmă cu trei săptămâni.

La 25 noiembrie, trei nave ale Forţelor navale ucrainene – două vedete blindate şi un remorcher – cu 24 de marinari la bord au fost capturate de gărzile de coastă ruse în timp ce se pregăteau să intre în Strâmtoarea Kerci pentru a ajunge în Marea Azov, pe motiv că ar fi încălcat frontiera maritimă a Rusiei.

Marina ucraineană a calificat incidentul drept „act de agresiune”, declarând că informase Moscova în avans despre trecerea navelor prin Strâmtoarea Kerci.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram