Ştiri

Sursa imaginii: ipn.md

Ştiri / Politic

14 Dec. 2018 / 14:00

Andrian Candu: Mizăm pe crearea unei majorităţi parlamentare după alegerile din februarie

Mizează pe crearea unei majorităţi parlamentare după alegerile parlamentare din 24 februarie 2019, formată împreună cu partidele din opoziţie. La emisiunea „Moldova în Direct”, preşedintele Parlamentului, Andrian Candu a declarat că, dacă Partidul Democrat din Moldova (PDM) va fi în poziţia de a crea o majoritate parlamentară, va discuta în acest sens cu toate partidele care vor fi aproape de viziunea democraţilor şi care se gândesc la viitorul ţării, relatează Moldova 1.

„Mizăm pe toţi, inclusiv Partidul Acţiune şi Solidaritate, Partidul Platforma Demnitate şi Adevăr, independenţi, absolut toţi cei care vor fi aproape de viziunea noastră, se gândesc la viitorul acestei ţări, care se vor asocia cu noi dacă noi vom fi cei care vom fi câştigători şi vom avea posibilitatea să alegem majoritatea parlamentară. Contează şi cum va fi perioada de până la 24 februarie, pentru că cetăţenii merită să vadă o competiţie de idei, luptă de viziune, nu mizerie, înjurături”, a declarat Andrian Candu.

Andrian Candu crede că PDM ar putea acumula 20 la sută din sufragii. El susţine că încă nu a decis dacă va participa pe circumscripţii sau pe listele PDM, dar că o decizie urmează să fie luată în cadrul formaţiunii din care face parte.

Referindu-se la dialogul cu Uniunea Europeană (UE), preşedintele Parlamentului a declarat: Este în interesul nostru ca aceste alegeri să fie corecte, recunoscute internaţional.  În această perioadă noi trebuie să găsim soluţii de a dialoga cu România, cu UE, pentru a avea relaţii mai bune”, a specificat preşedintele Legislativului.

Alegerile parlamentare vor avea loc pe 24 februarie 2019.

Comentarii