Ştiri

Sursa imaginii: mediafax.ro

Ştiri / Social

13 Dec. 2018 / 18:50

Printre victimele accidentului feroviar din Ankara nu sunt cetăţeni moldoveni

Ambasada Republicii Moldova în Turcia a anunţat că printre victimele accidentului feroviar din Ankara nu sunt cetăţeni moldoveni, relatează Mesager.

Totodată, moldovenii care au nevoie de ajutor pot apela la numărul de urgenţe: +90 538 687 21 01.

Nouă persoane au decedat, dintre care trei erau conducători de tren, iar 48 au fost rănite în urma unui accident de tren produs la Ankara. Un tren de mare viteză şi o locomotivă care efectua o inspecţie a căii ferate s-au ciocnit într-un pasaj subteran. Mai multe vagoane de pasageri s-au răsturnat, iar câteva s-au ciocnit de trecerea pietonală. Trei persoane au fost arestate, bănuite de provocarea accidentului.

Coliziunea s-a produs în această dimineaţă în gara Marsandiz din Ankara, la ora locală 06:30. Trenul de mare viteză, în care erau 206 pasageri urma să plece din Ankara spre oraşul Konya. Din primele informaţii, coliziunea s-a produs din cauza stratului de zăpadă de pe şinele de cale ferată.

Autorităţile turce au iniţiat o anchetă pentru a elucida toate circumstanţele accidentului. Trei persoane au fost reţinute.

„Condoleanţe pentru familiile care au pierdut apropiaţi în accident. Celor care au fost răniţi le doresc recuperare grabnică. A fost lansată o investigaţie judiciară şi administrativă. Procurorii şi autorităţile a eliberat mandate de arestare pentru trei persoane. Incidentul va fi investigat pe toate dimensiunile şi voi cere ca toţi care se fac vinovaţi să fie traşi la răspundere”, a declarat Recep Tayyp Erdogan, preşedintele Turciei. 

Comentarii