Ştiri

Sursa imaginii: Imagine simbol

Ştiri / Social

09 Dec. 2018 / 14:24

Problema copiilor străzii, abordată în cadrul unui grup de lucru

Metodele de intervenţie în cazul depistării copiilor în situaţie de stradă şi ultimele cazuri înregistrate cu implicarea acestor copii în municipiul Chişinău, cât şi în alte localităţi din ţară, au fost discutate în cadrul unei şedinţe.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, s-au făcut mai multe recomandări de intervenţie, printre care şi necesitatea creării unor servicii non-stop pentru a oferi ajutorul necesar copiilor în situaţie de stradă. Un accent deosebit a fost pus şi pe necesitatea includerii minorilor în programe de reabilitare, precum şi a le oferi consultaţii psihologice.

În acest context, s-a propus convocarea următoarei şedinţe până la finele lunii decembrie, în cadrul căreia responsabilii din teritoriu, vor raporta despre acţiunile întreprinse.

De asemenea, instituţiile de resort vor identifica paşi concreţi şi aplicabili pentru a găsi soluţii optime pentru problema copiilor străzii.

Organizarea şedinţei a fost susţinută de către UNICEF în cadrul proiectului de asistenţă tehnică acordat Cancelariei de Stat.

Comentarii