Ştiri

Sursa imaginii: avantaje.ro

Ştiri / Cultură

09 Dec. 2018 / 20:02

„Clipe uitate în timp” – noua carte a Marcelei Mardare

Marcela Mardare se află mereu în vâltoarea vieţii literare, este scriitoare şi editor de carte, are cultul valorilor şi al prieteniei şi se bucură de preţuirea cititorilor de toate vârstele. La popasul aniversar de 70 de ani de la naştere, Marcela Mardare a venit cu o nouă carte „Clipe uitate în timp”, relatează Mesager.

Tinerii cititori de la baştina Marcelei Mardare, Peresecina (Orhei) au venit cu daruri de suflet pentru scriitoarea care le-a dus faima în lumea cărţii.

Majoritatea dintre cele 30 de cărţi ale Marcelei Mardare sunt adresate copiilor, iar la popasul aniversar a venit cu un volum pentru maturi „Clipe uitate în timp”.

„Mi-a venit ideea să fac nişte miniaturi, mici meditaţii şi aforisme, un gând vi-l spun acum - omul niciodată nu-şi poate ascunde bătrâneţea,a şa precum nu poate arăta cât de tânăr îi este sufletul, iar sufletul meu este mereu tânăr”, a declarat Marcela Mardare.

La tinereţea spirituală a Marcelei Mardare s-au referit prietenii prezenţi la evenimentul de suflet, moderat de către scriitoarea Claudia Partole.

„Marcela e o prozatoare foarte bună, poetă pentru copii, un om cu virtuţi, calităţi rare şi un foarte bun prieten, critic, în calitate de editor întotdeauna îi spune autorului ajunsurile şi neajunsurile, promovează foarte mult tinerii”, a spus Claudia Partole.

Valeria Dascăl îi este recunoscătoare sărbătoritei pentru toate cele 15 cărţi ale ei, apărute la editura Marcelei Mardare.

„Ea nu doar trăieşte cu ceea ce scrie, trăieşte şi cu ceea ce scriem noi cei care venim să ne editeze cărţile”, a spus Valeria Dascăl.

„Face foarte mult, este un eroism editorial. Marcela Mardare pune suflet în cărţile sale, este un fel de realism amestecat cu romantism. Nu face exces de metafore, dar scrie cuminte şi apăsat”, susţine scriitorul Ion Iachim.

Un dar deosebit pentru sărbătorită au fost colindele strămoşeşti, dar şi piesele muzicale interpretate la pian de o fidelă cititoare, Anastasia Pereteatcu.

În  atmosfera prietenoasă, plină de căldură, Marcelea Mardare a semnat autografe pe noua carte şi şi-a exprimat recunoştinţa pentru faptul că volumele scrise sau editate de ea sunt apreciate şi căutate de cititorii de toate vârstele.

 

 

Comentarii