Ştiri

Sursa imaginii: trm.md

Ştiri / Cultură

08 Dec. 2018 / 18:04

Spectacol teatral faimos realizat cu ocazia Centenarului Unirii

„Despre Olteni, Cu dragoste” este titlul spectacolului, realizat de faimosul teatru bucureştean Nottara şi prezentat la sfârşit de săptămână spectatorilor din Chişinău. Evenimentul este parte a acţiunilor culturale consacrate Centenarului Unirii, relatează Mesager.

Lumea satului oltenesc surprinsă în creaţia lui Marin Sorescu şi transpusă în scenă de regizorul Constantin Fugaşin este foarte asemănătoare cu cea din alte zone româneşti.

„Am făcut un drum cu drag încoace,ne amuzam spunând că venim cu un spectacol despre olteni, jucăm la moldoveni, noi având în distribuţie şi ardeleni şi am zis ce Unire poate fi mai frumoasă decât o astfel de combinaţie?”, a declarat actriţa Teatrului din Bucureşti „Nottara”, Daniela Miroiu.

Administraţia teatrului de revistă „Ginta latină” pe scena căruia s-a jucat „Despre olteni, cu dragoste” şi-a făcut o tradiţie de a invita la evenimente elevii de la diverse instituţii  din capitală şi din alte localităţi. Astfel că sala era arhiplină, unii spectatori erau prieteni fideli ai teatrului, alţii au venit în premieră la un spectacol.

„Prima oară sunt la teatru şi o să văd, o să-mi placă, bine”, spune o spectatoare.

Teatrul de revistă „Ginta Latină” are o relaţie specială Teatrul „Nottara”  din Bucureşti.

„În mod special din 2016, noi având o perioadă de 10 luni fără sediu, era vorba de imobile cu risc seismic, cu bulină roşie şi am fost scoşi din clădire”, a declarat directorul Teatrului „Nottara” din Bucureşti, Marinela Ţepuş.

Atunci teatrul de revistă „Ginta Latină” a găzduit în scenă trei spectacole ale teatrului Notara, după care actorii de la Chişinău au fost invitaţi la Bucureşti cu noile producţii teatrale, iar în anul Centenar:

„Am fost cu două spectacole: în septembrie cu „Ultimul tramvai” şi în octombrie  am fost cu spectacolul de comedie „Veselul humuleştean”, un muzical dedicat jubileului de 180 de ani de la naşterea lui Ion Creangă”, a declarat directorul teatrului „Ginta Latină”, Tudor Ţăranu.

În aceste zile teatrul „Nottara” din Bucureşti prezintă spectacole şi la sediile teatrelor din „B.P.Haşdeu” din Cahul şi „Vasile Alecsandri” din Bălţi.

Comentarii