Ştiri

Sursa imaginii: msmps.gov.md

Ştiri / Social

05 Dec. 2018 / 09:04

Mai mult de 32 de mii de persoane au beneficiat de consultaţii medicale gratuite

Mai mult de 32 de mii de persoane au beneficiat de consultaţii medicale gratuite în cadrul campaniei „Un doctor pentru tine”.

Specialiştii cardiologi, endocrinologi, otorinolaringologi, oftalmologi şi neurologi din cadrul echipelor mobile au consultat 8824 de persoane din localităţile ţării, se menţionează într-un comunicat al Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale.

Totodată, peste 4160 de copii au primit consultaţii stomatologice, iar circa 16500 de persoane au făcut screening pulmonar, pentru identificarea cazurilor de tuberculoză sau cancer la plămâni.

Pe 11 octombrie a fost extinsă Campania prin includerea serviciilor de screening mamar, circa 2740 de femei au beneficiat de consultaţii.

În cadrul campaniei, continuă deplasarea echipelor în localităţile republicii, astfel încât până la sfârşitul anului, locuitorii satelor Ţaul, Sudarca din raionul Donduşeni şi Cocieri din Dubăsari vor fi consultaţi de specialiştii de profil, copiii din Şoldăneşti vor beneficia de servicii stomatologice, locuitorii satelor din raionul Cahul vor putea face screening pulmonar, iar femeile din raioanele Călăraşi, Nisporeni şi Cimişlia vor beneficia de servicii de screening prin mamografie.

Comentarii