Nu mai luptați cu „morile de vânt”! Mesajul subtil, transmis de Plahotniuc din circumscripția Nisporeni

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Deși ezită să anunțe direct, în ultima vreme, președintele Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, participă tot mai des la diverse evenimente în raionul său de baștină, Nisporeni. Așa s-a întâmplat și aseară, când a fost prezent la sărbătorirea hramului din orașul Nisporeni, a satului său natal Grozești, dar și a comunei Ciorești, toate trei din aceeași circumscripție uninominală, numărul 17.

„Meleagurile natale, dealurile de la Nisporeni au fost prielnice pentru activitatea morilor de vânt, pe care strămoșii care au trăit cândva aici le-au construit în număr mare, acestea devenind un simbol al identității și al mândriei locale. Am promis construirea acestui simbol și ieri, de hramul orașului, am inaugurat alături de pământenii mei „Moara de vânt”, un monument prin care marcăm continuitatea tradițiilor”, a scris Plahotniuc pe pagina sa de Facebook unde a plasat și câteva poze de la eveniment.

Ulterior, acesta a fost prezent și la hramul localităților Grozești și Ciorești. „Revin mereu, cu drag, în locurile în care m-am născut și am copilărit. Acasă, la Grozești, hramul a rămas cea mai frumoasă sărbătoare, iar oamenii sunt tot veseli, uniți și buni, așa cum îi știu de-o viață, atmosferă pe care am găsit-o și în satul Ciorești. A fost o bucurie să particip la petrecerea lor și să mă încarc cu energie și voie bună. Moldova e frumoasă prin oameni, tradiții și locuri”, a scris acesta plasând poze de la sărbătoare.

Expresia „a lupta cu morile de vânt” este utilizată ca expresie a inutilității unei acțiuni, o luptă închipuită și inegală cu un dușman imaginar. Expresia își are originea în literatura universală, lupta cu himerele fiind creionată de scriitorul spaniol Miguel Cervantes într-una dintre cele mai cunoscute capodopere ale sale – Don Quijote de la Mancha.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...